Нейни прародители са загинали хванати за ръцеУенди Ръш - съпругата

...
Нейни прародители са загинали хванати за ръцеУенди Ръш - съпругата
Коментари Харесай

Съпругата на загиналия собственик на подводницата Титан е роднина на потънали с Титаник

Нейни прадеди са починали хванати за ръце

Уенди Ръш - брачната половинка на починалия притежател на батискафа „ Титан ” Стоктън Ръш, е родственик починали при потъването на лайнера „ Титаник ” в Атлантическия океан през 1912 година. Информацията е на The New York Times, представени от БГНЕС.

Тя е праправнучка на Исидор и Ида Щраус, които са били женени над 40 години и са потънали хванати за ръка. Според архивни записи Щраус отказал да се качи на избавителната лодка, отстъпвайки място на деца и дами. Ида не напуснала брачна половинка си и също отказала да напусне потъващия транспортен съд.

По думите на очевидци, когато корабът потъвал под вода, съпрузите са видени да се държат за ръце на палубата на „ Титаник ”. Според архивите на The New York Times тялото на Исидор Щраус било открито в океана към две седмици откакто корабът се разрушил. Останките на Ида Щраус по този начин и не са открити.

Изидор и Ида Щраус послужиха за ентусиазъм за героите във кино лентата на Джеймс Камерън " Титаник " от 1997 година В една от сцените е показана стара двойка, която лежи прегърната, до момента в който вода изпълва кабината, напомня БГНЕС.

Исидор Щраус, роден през 1845 година, е съсобственик на известния повсеместен магазин в Ню Йорк Macy`s. Неговата праправнучка Уенди Ръш (по татко Уенди Холингс Уейл) се омъжи за създателя на OceanGate, който предлага подводни екскурзии до именитата останка на Титаник през 1986 година Нейната страница в LinkedIn споделя, че през последните две години е взела участие в три експедиции на OceanGate до останките на „ Титаник ”. Сега тя работи като шеф по връзките на компанията и е член на борда на шефовете на благотворителната организация.

Туристическият уред " Титан ", благосъстоятелност на американската компания OceanGate Expeditions, изчезна по време на спускането до останките на Титаник на 18 юни. На борда на батискафа бяха създателят Стоктън Ръш, френският деец в дълбоководните проучвания Пол-Анри Наржоле, английският милиардер и галактически екскурзиант Хамиш Хардинг, известният предприемач и най-богатият човек в Пакистан Шахзада Дауд и неговият наследник Сюлейман. Билет за такава капсула за гмуркане до останките на известния лайнер коства над $250 000).
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР