news.bgАмериканският министър на отбраната Джеймс Матис заяви в пресконференция, че САЩ

...
news.bgАмериканският министър на отбраната Джеймс Матис заяви в пресконференция, че САЩ
Коментари Харесай

Матис не препоръчва на Турция да купува С-400 от Русия, това пряко засяга САЩ

news.bg

Американският министър на защитата Джеймс Матис съобщи в конференция, че  Съединени американски щати нямат желание да спрат военните учения с Южна Корея , оповестява " Спутник ".

Матис разгласи, че  желанието на Турция да закупи съветски системи С-400 тревожи Съединените щати  и Вашингтон отразява злонамереността на сходен ход.

" Турция би трябвало да вземе решение - суверенно решение, само че явно Турция, внасяща  съветска противовъздушна и противоракетна система в страна от НАТО, не можем  да интегрираме това в НАТО.  Да, това ни визира и ние не го предлагаме ", обясни Матис.

По отношение на  Афганистан, Матис разяснява, че  " доколкото имаме непрекъснато американско наличие , то има и 39 страни, които поддържат държавното управление, прието от Организация на обединените нации. Ние сме  там, с цел да подсигуряваме сигурността на Съединени американски щати  - просто помислете за 11 септември и тази постройка... "

Матис също разгласи, че  кабинетът няма проекти за прекъсване на каквито и да било бъдещи военни учения с Южна Корея  като част от дипломатическите старания, ориентирани към нуклеарно разоръжаване на Северна Корея.

Матис изясни, че а мериканската войска е спряла единствено няколко от най-големите учения, само че постоянно има по-малки такива , които се организират на Корейския полуостров.

Според Матис,  Съединените щати ще държат Иран виновен за хипотетични дестабилизиращи дейности в Близкия изток .

" Иран е видян, че продължава с дейности, които дестабилизират региона , причиняват  убийства , което са предизвикали,  поддържат Сирия  и какво вършат с Асад, з аплашват Ормузкия пролив , поддържат Хусите с ракети, които се изстрелват към Саудитска Арабия, или иранските дронове, които прелитат към интернационалните летища,  това не се толерира от нас и ще им бъде държана сметка ", съобщи Матис.

На въпроса д али поддръжката на Съединени американски щати  за обединението, водена от  Саудитска Арабия в Йемен, е безусловна , Матис отговори:  " Не, не е по този начин ".

Матис добави, че  изискванията, наложени на саудитите , включват, че " те трябва  да работи допустимо най-хуманно  и да избегнат всевъзможни почтени загуби на живот и да поддържат посредническия кротичък развой на Организация на обединените нации ".

Матис коментира и че  САЩ са обсъждали използването на химическо оръжие в Сирия с Русия , след като  медии оповестяват, че Сирия придвижва химическо оръжие в регион, държан от бунтовници , който държавното управление се пробва да превземе.

" Виждали сте, че нашата администрация работи два пъти при използването на химическо оръжие . Ще ви уверя, че Държавният департамент е в дейна връзка, скорошна дейна връзка с Русия, с цел да ги накара да предотвратят това... Комуникацията продължава ", допълва Матис.

Междувременно,  Министерството на защитата на Русия   трансферира противовъздушни комплекси  във въздушната база Хмеймим в Сирия.

Според обява на " Комерсант ", става дума за батарея от противо-въздушната ракетна система Tor-M2. Тя е била преместена в базата в Сирия, с цел да укрепи разположените там елементи.

Освен това съветските военни кораби в Средиземно море  са подкрепени с две фрегати и един ракетен транспортен съд.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР