Невярно е твърдението, което се налага от американската пропаганда и

...
Невярно е твърдението, което се налага от американската пропаганда и
Коментари Харесай

Николай Дренчев: Целта на „сглобката“ е да се запуши последната възможност на гражданите за справедливост

„ Невярно е изказванието, което се постанова от американската агитация и поставените от нея според политически фигури, че „ Възраждане " са опасност за националната сигурност. Говорят популистки пред медиите, само че носителите не посмяха да напишат това в формалните претекстове за смяна на комисията. Там те написаха напълно друго, че Комисията не работи. При състояние, че се касае за интервал, в който „ сглобката " са я председателствали и това е мятане на тиня по личните им хора. ", сподели в изявление за БНР националният представител Николай Дренчев във връзка задействаната процедура за отстраняването му от поста ръководител на Комисията за спецслужбите.

Той показа, че сигурно ще бъде отхвърлен, защото сглобкаджийското болшинство с лека ръка е протегнала ръка на Конституцията, какво остава да посегне и на правилника на Народното събрание.

„ Това, което желаят е да овладеят и Парламента, както към този момент овладяха всичко в страната - да трансформират правилника по този начин, че да няма ротационна промяна на ръководители от разнообразни партии, а да е един непрекъснат ръководител, който те си изберат. Много демократично, нали? Комисиите за надзор на службите и Комисията за корупцията и тъжби на жителите, по хипотеза е редно да се управляват от опозицията. Искам да ви припомня за стремежите на същите политически фигури, сложени според посредством глобите на Магнитски, които да овладеят ДАНС. Сега ситуацията е сходно, защото множеството институции, които ползват специфични разследващи средства, могат единствено от опозицията да се управляват дали вярно разпореждат потреблението на такива. Именно Комисията е орган, към който могат да се извърнат жителите, когато са обект на неправилна приложимост на специфични разследващи средства. И от тази позиция преодоляването, изрично, безапелационно и само от ръководещите ще значи, че ще се постави една запушалка на тази опция. ", разяснява още Николай Дренчев.

Той обясни, че когато Комисията се преформатира от паритетна на пропорционална, ръководещите ще имат болшинство в комисията, ще имат ръководител подсилен от болшинство, ръководителят ще може да скрива някакви точки от дневния ред, които са неприятни за ръководещите. В същото време да насочва публичното внимание към неща, които не са от значително значение, прикривайки някакви произволи на службите за сигурност.
Според него задачата на „ сглобката " е да се запуши последната опция на жителите да потърсят правдивост, откакто не са я получили на никое място по веригата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР