Невиждан лукс за сметка на данъкоплатеца. НСО се грижи за

...
Невиждан лукс за сметка на данъкоплатеца. НСО се грижи за
Коментари Харесай

500 000 лева платени за ток и газ в резиденцията на Румен Радев в Бояна за 6 месеца

Невиждан разкош за сметка на данъкоплатеца. НСО се грижи за Радев, както Управление безопасност и охрана (Пето управление н за Бай Тошо и Пенчо Кубадински!
Над 450 хиляди лв. за битови сметки са платени за половин година за издръжката на резиденция „ Бояна “, където живее президентът Румен Радев дружно със брачната половинка си Десислава.

За тези колосални разноски осведоми журналистът Соня Колтуклиева!!!
Сумата е изхарчена за интервала от 01.01.2023 до 30.06.2023 година
За ток са платени 278 936,77 лева
За вода – 26 419,72 лева,
за газ – 151 023,55 лева
Общо: 456 380,04 лв..

BNEWS пита:
Как ли българските фамилии свързват двата края при тези колосални сметки за тока и газта?
Какво направиха за две години служебни държавни управления министрите на Радев за тези полудели цени? Той еднолично управляваше страната.
Какво ли се случва в Резиденция Бояна, та се харчи толкоз доста ток, газ и вода? 1 милион на година отиват да се топли водата във външния басейн ли, в който дъщерята на президента прави своите фамозни купони?

Невиждан разкош в действителност, само че на галактически за народа ни цени, който ние всички плащаме.
Настоящият държавен глава и
брачната половинка му имат удоволствието да се ширят на повече от 400 квадрата повърхност, а дворът на краткотрайния им дом е с размерите на две футболни стадиони. Разполагат с джакузита и целогодишен басейн.

Вилата им е под непрекъсната защита, а периметърът е стеснен за елементарни жители. Преминава се единствено след непоколебим пропускателен режим. „ Ретро “ обаче съумя да надникне в покоите на президентската двойка. До тях са имали достъп извънредно малко хора, измежду които децата на Радев от първия му брак с банкерката Гинка Кесякова, синът на Десислава от връзката ѝ с депутата от Българска социалистическа партия Георги Свиленски, техни фамилни другари, както и някои задгранични публични посетители, за които двамата от време на време дават приеми там. Макар да имат правото да населяват вила „ Калина “ единствено до приключването на мандата на президента, Румен и Десислава Радеви са се пробвали да си основат фамилен уют. Те са отрупали шкафовете със свои сувенири и полезности, а витрините в персоналния кабинет на президента там са заети най-вече от макети на самолети и сантиментални мемоари от времената, в които е бил авиатор.

Мебелите в резиденция Бояна са направени от скъпо дърво и черна кожа. По стените им висят някои от най-впечатляващите картини на изтъкнати наши художници. Завесите са тежки и се спускат до земята, а за моментите на усамотение на тяхно разположение са камина и впечатляващ с размерите си роял. На екстрите се радват и домашните любимци на Румен и Деси – фамозният котарак Чарли, както и куче от породата Лабрадор. Първата дама твърди, че не разчита на помощта на прислуга, само че служители от „ Дондуков “ 2 се чудят по какъв начин тогава съумява да чисти и поддържа ред в над 400 квадрата. Готвач президентското семейство също нямали, въпреки подобен да им се полагал. Десислава сама настояла да прави утринното кафе на брачна половинка си еднолично, а когато не вечеряли в някои от околните баровски заведения за хранене в „ Бояна “, се вихрела и в кухнята. За да сервира на мъжа си постоянно свежа салата, даже си разрешила да засади няколко корена домати в двора.
Преди да се нанесат във вила „ Калина “, Радев и Десислава обитаваха квартира в столичния квартал „ Гео Милев “, чийто наем е плащал с държавни пари, до момента в който е оглавявал Военновъздушни сили. Иначе президентът е притежател и на друго жилище от 143 квадрата в същия квартал, намиращо се в първокласна кооперация. Там в този момент живее някогашната му брачна половинка дружно с двете им деца Георги и Дарина.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР