Невероятна история се завъртя около една шарена топка, за която

...
Невероятна история се завъртя около една шарена топка, за която
Коментари Харесай

Невероятна история: Плажна топка спаси турист 18 часа в морето в Гърция

Невероятна история се завъртя към една шарена топка, за която македонецът Иван се държа 18 часа в Бяло море и най-после бе избавен.
Както BulNews заяви, трима македонци изчезнаха в Егейско море в събота следобяд в региона на плажа Посеиди на Халкидики. Двама от тях бяха избавени. Първият Васил, на 25 година - малко след случая, а вторият - 30-годишният Иван бе открит в неделя следобяд, след 18 часа във водата. Все още избавителни екипи търсят третия Мартин, на 28 година
Тримата чествали 30-ия рожден ден на Иван. В еуфорията навлезли във вътрешността в морето, само че вълните и мощният вятър ги повлекли. Веднага е почнала акция по вода и въздух за откриването им. Васил е бил видян от сърфист, който незабавно подал сигнал и след 2 часа младежът е изваден от морето. След 18 часа пък Иван бе локализиран от хеликоптер на 14 морски благи от Неа Скиони, след това качен на намиращ се наоколо товарен транспортен съд, а по-късно на лодка на гръцката крайбрежна работа. Рожденикът бил в положително здраве, усмихвал се и обяснил, че оживял с помощта на топка, която намерил в морето. Хванал се за нея и по този начин изкарал 18 часа, до момента в който го открият. Пред репортерите на брега споделил, че това е най-големият подарък за рождения му ден.
Кораби на крайбрежната защита, подводни дронове, хеликоптер не престават издирването на третия мъж, който по данни на двамата си избавени другари, не умеел да плува добре.
След като кметът на Касандра Анастасия Халкия пусна фотография във фейсбук с бащата на Иван и топката, със солунския уебсайт Вориа се е свързала майката на две деца, с цел да опише историята на топката. Тя е изчезнала във водите на морето на 30 юни. Тогава 6-годишният Танос и 11-годишният Трифон от Солун, са били с родителите си на плажа Евгати в остров Лимнос. Там двете деца си играели с обичаната си топка, само че я изпуснали и тя била отвлечена от морските течения. Плувец, който бил на мястото се опитал да я хване, само че безрезултатно. Така коженото кълбо с размери на хандбална топка, на половина напомпана, се оказала избавителен пояс за рожденика Иван.
Той пък изрече големите си благодарности на всички гръцки избавителни екипи, които избавиха неговия живот и работят към този момент трети ден, за търсене и на останалия във водите негов другар.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР