Невъзможността за достъп до услуги през сайта на в Търговския

...
Невъзможността за достъп до услуги през сайта на в Търговския
Коментари Харесай

Съмнения за нов срив в Търговския регистър предизвика спиране на услуги

Невъзможността за достъп до услуги през уеб страницата на в Търговския указател (ТР) и закъснение провокираха вълна от терзания за нов срив в системата. Официалната информация от институцията гласи, че това е планувано възобновяване, само че и в двете известия от през днешния ден няма посочен период, ревизира ФрогНюз след голям брой сигнали от читатели, че регистърът не работи.
На уеб страницата на ТР мъчно може да разберете, че няма проблем с него. Това е допустимо единствено в случай че отидете в раздел " Новини " или в случай че сте доста наблюдателни и ви направи усещане тясна лента със дребен движещ се шрифт, което за хора, които желаят да си свършат работата е доста малко евентуално.

Първоначалната информация в " Новини " на страницата на регистъра гласи: „ Във връзка с плануваното възобновяване на осведомителните системи на Агенция по вписванията през миналите почивни дни, институцията осведоми, че първият стадий по оптимизацията продължава да тече и сега. По тази причина е допустимо да има краткотрайни забавяния при потребление на услугите, предоставяни от Търговския указател и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел. “

Малко по-късно се появи и втора информация, съгласно която краткотрайно няма да се дава услугата „ Справка по физическо или юридическо лице “.

Припомняме, че през лятото на 2018 година срив в Търговския указател провокираха съществени проблеми, загуби на компании и подозрения в сигурността на обществените регистри ръководени от страната. Днешните проблеми със уеб страницата и неналичието на задоволително ясна и обществено налична информация още веднъж демонстрираха, че доверието в институцията напълно не се е върнало.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР