Невъзможно е в няколко реда да ви запознаем с всички

...
Невъзможно е в няколко реда да ви запознаем с всички
Коментари Харесай

Популярни инструменти за гадаене

Невъзможно е в няколко реда да ви срещнем с всички принадлежности за гадаене, само че тук ще изброим най-популярните от тях.

Гадаене с Карти

Вероятно най-разпространеният инструмент за гадаене са точно картите, и то картите Таро. Има обаче и доста други способи за гадаене с карти, които могат да се практикуват и с елементарни карти. Типичен образец е реденето на пасианс, при започване на който сте задали някакъв въпрос. От това дали ще съумеете да го подредите, зависи дали отговорът на въпроса ви ще е позитивен или негативен.

Кристална топка, руни, кристали и метали

Дори и в наши дни можете да се сдобиете с кристална топка от профилираните за тази цел магазини. Продават се и онлайн, което важи и за останалите предопределени за гадаене принадлежности като руните, кристалите и металите. Когато купувате който и да е инструмент за гадаене, наложително се информирайте по какъв начин тъкмо да го употребявате.

Гадаене с цветя

 Гадаене с цветя

Този способ на гадаене се назовава флоромантия, а инструмент за гадаенето са точно цветята. Изпълнява се единствено от девойки или зрели дами, и то единствено в сряда, събота или неделя, тъй като това са дни в женски жанр. За задачата могат да бъдат употребявани разнородни цветя, само че евентуално най-разпространена е ролята на маргаритките. Вместо обаче да откъсвате листенце по листенце с въпроса Обича ме/Не ме обича?, вие можете да очаквате отговор от Да или Не на съответно заложен от вас въпрос.

Когато въпросът ви е обвързван с усеща, листенцата на маргаритката се откъсват с лявата ръка, а по всички останали въпроси това се случва с дясната ръка. Така да вземем за пример, в случай че желаете да попитате дали синът ви ви почита като майка, то би трябвало да откъсвате листенцата на маргаритката с лявата ръка, а в случай че въпросът ви е обвързван с това дали да очаквате професионална реализация, листенцата би трябвало да се откъсват с дясната ръка.

Гадаене с Кафе

Гледането на кафе е познато от епохи и продължава да се смята, че кафето наложително би трябвало да е турско кафе, приготвено в кафениче, както и че то се подготвя от гадателя в наличието на този, на който ще се гадае. Важно е отпиващият кафето да държи чашата с две ръце, с цел да може всичко, което се крие за бъдещето му, пълноценно да се разкрие в чашата за кафе. След изпиването на кафето чашката се обръща надолу в чинийката, изчаква се и след това се предава на гадателя да разкрие какви фигури и знаци на ориста са се образували от утайката на кафето в чашата.

Гадаене със зарове

 Гадаене със зарове

За задачата се употребяват специфични зарове, а не тези, които са с числа и се използват за детски или пък хазартни игри. Заровете са с разнообразни фигури и гадаенето по тях зависи от фигурите и комбинацията, която може да се получи от тях след хвърлянето им.

Виж още:

- Гадаене с пясък;

- Любовно гадаене с листа от роза;

- Гадаене по дата.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР