Невъзможно беше изтеглянето на американски войски от Афганистан без някаква

...
Невъзможно беше изтеглянето на американски войски от Афганистан без някаква
Коментари Харесай

Байдън: Нямаше как да се разминем с хаоса в Афганистан

Невъзможно беше изтеглянето на американски войски от Афганистан без някаква форма на безпорядък. Това съобщи президентът на Съединените щати Джо Байдън, съобщи БНР.

„ Не мисля, че това беше неуспех - беше елементарен избор! Нека го кажа по този начин: когато има държавното управление в Афганистан, само че водачът му се качи на аероплан, с цел да отлети към друга страна, което докара до сериозен срив на афганистанските войски, 300 000 от които бяхме обучили, и когато те просто оставят оборудването си и избягат - това се случва! Не мисля, че имаше метод да се разминем с хаоса. Или най-малко аз не знам по какъв начин “, сподели в изявление за Ей Би Си нюз американският държавен глава.

Байдън разгласи и подготвеност да остави американските военни сили в Кабул и след 31 август, в случай че до тогава не бъдат евакуирани всички американски жители от страната. „ Американците би трябвало да схванат, че ще се опитаме да го създадем преди 31 август. Но в случай че останат жители на Съединените щати, то ние ще останем, с цел да ги измъкнем до един “.

Бившият държавен глава на Съединените щати Доналд Тръмп има вяра, че Русия и Китай ще стартират производството на " евтини копия " на американски хеликоптери и танкове, попаднали в ръцете на талибаните. Той разкритикува приемника си Джо Байдън, че не се е погрижил да вземе или унищожи модерните американски оръжия след изтеглянето на войските от Афганистан.

" Талибаните в този момент разполагат с хеликоптери Black Hawk и съвременни танкове, които са най-хубавите в света. Русия ще ги употребява, с цел да ги проучва и с цел да могат да бъдат копирани ", сподели Тръмп в телевизионно изявление. " Гарантирам, че всички наши врагове ще бъдат снабдени с тях, тъй че те ще стартират да създават евтини техни версии, това е срам”, добави той. Американците признават, че талибаните са се сдобили с доста оръжия и техника, които са били доставяни на афганистанските държавни сили в продължение на две десетилетия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР