НЕВАЛИДНИТЕ БЮЛЕТИНИ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ ДОСТИГАТ ПЛАШЕЩИ НИВА Статистика на

...
НЕВАЛИДНИТЕ БЮЛЕТИНИ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ ДОСТИГАТ ПЛАШЕЩИ НИВА Статистика на
Коментари Харесай

Седмицата в абсурди

НЕВАЛИДНИТЕ БЮЛЕТИНИ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ ДОСТИГАТ ПЛАШЕЩИ НИВА
Статистика на Института за развиване на обществената среда (ИРПС) демонстрира 466 077 невалидни бюлетини за общински съветници на миналите преди месец локални избори. Това е 15.1% от общо пуснатите 3 089 045 гласа и надминава с 1% невалидните бюлетини от предните локални избори през 2015 година.
Коментар на Actualno.com : Нищо ужасно няма - до 100% още е надалеч!

АПАРТАМЕНТИТЕ ЗА КРАТКОСРОЧЕН НАЕМ ВЛИЗАТ В РЕГИСТЪР, ИНАЧЕ СЛЕДВАТ ГЛОБИ
Отдаването на жилища и стаи чартърен, които не са регистрирани съгласно Закона за туризма, през платформи като Booking.com, Airbnb, Expedia, Фейсбук, се не разрешава.
Коментар на Actualno.com : На Горанов, Цветанов, Цачева и Рашидов ще влязат ли?

МИТИНГ ЗАРАДИ НАСИЛИЕТО НАД ЖЕНИ В ТУРЦИЯ БЕШЕ СПРЯН СЪС СЪЛЗОТВОРЕН ГАЗ И ГУМЕНИ КУРШУМИ
Около 2000 дами се включиха в шествие в Истанбул, което искаше " завършек на безнаказаността " на мъжете за принуждение против дами. Участничките в митинга носеха фотоси и плакати с имената на дами, убити от настоящи или някогашни сътрудници.
Коментар на Actualno.com : Явно са им показали, че има и по-лошо принуждение от домашното...

УПРАВИТЕЛЯТ НА НЗОК: НАЛИВАНЕТО НА ПАРИ НЕ ПОМАГА ЗА ОТНОШЕНИЕТО НА ЛЕКАРИТЕ
Д-р Дечо Дечев посочи и, че няма нито едно предложение да се извадят избрани групи участници в модела на клиничните пътеки.
Коментар на Actualno.com : С пари като не става, тогава...?!

ИНТЕРЕСУВАХА ЛИ съдебна експертиза В Съединени американски щати, ЧЕ БОРИСОВ Е ДОШЪЛ - МАЙ НЕ (ВИДЕО)
Усещането, че в Съединени американски щати въобще не обърнаха съществено внимание на визитата на българския министър председател Бойко Борисов, беше затвърдено от Fox News. Телевизията е една от дребното обичайни медии, към които американският президент Доналд Тръмп демонстрира позитивно отношение и смята за " другарска ". Но тъкмо тя направи сериозен гаф при отразяването на гостуването на Борисов – Fox News разгласи, че българският министър председател в действителност е министър-председател на Белгия, въпреки че най-после на репортажа представителят поправи грешката в изписването.
Коментар на Actualno.com : Джендъри...

РУМЕН РАДЕВ УТВЪРДИ ИВАН ГЕШЕВ ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР (ВИДЕО)
Радев стартира с думите, че е върнал избора на Иван Гешев с мотив, че не би трябвало изборът на основен прокурор да всява подозрение в обществото. С повторния си избор, Висш съдебен съвет не се вслушал в този мотив, посочи президентът. Веднага обаче уточни, че " няма да допусне президентът няма да наруши Конституцията " и че в България следва да има съблюдаване на законите. " Няма по какъв начин обаче да се вслушам в апелите за нарушение на Конституцията, тъй като върховенството на закона е фундаментът на демокрацията. България ще просперира, когато стартираме да почитаме и съблюдаваме законите. Затова няма да позволи тъкмо президентът да наруши Конституцията, чието съблюдаване постоянно съм отстоявал ", са точните думи на президента.
Коментар на Actualno.com : Искате да знаете, деца, какво значи да си хвалипръцко? Сетете се де, към този момент сте огромни. А тези, които не са, напущат!

ИДЕЯ: ДЕТСКАТА ГРАДИНА ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ОТ 2020-А, НО НЯМА МЕСТА ЗА ВСИЧКИ
От следващата година 4-годишните наложително подлежат на обучение. Това регламентират промени в Закона за бюджета, импортирани от " Обединени патриоти " в последния миг, преди второ четене.
Коментар на Actualno.com : Е то пък не може всички да знаят - по какъв начин тогава ще има по 15% невалидни бюлетини?

ПРОТЕСТ НА " ЛОМСКО ШОСЕ " - ОТЧУЖДАВАТ съдебна експертиза ИМОТИ ЗА 15 СТОТИНКИ НА КВАДРАТЕН МЕТЪР
Васил Цветанов, един от протестиращите, твърди, че получава 99 000 лв. за триетажна къща. „ Една гарсониера не мога да взема – очевидно страната има сметка да ни прави на маймуни ”, възмути се пред Нова телевизия Цветанов.
Коментар на Actualno.com : Юруш, на имотитеее!

ДЕПУТАТИ ОТ " АТАКА " И БИВШ ОТ Движение за права и свободи ТРЪГНАХА ДА ПРОВАЛЯТ ЗАКОНА, ЗА КОЙТО МАЙКИТЕ НА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ съдебна експертиза БОРЕХА
Става въпрос за Законът за обществените услуги.
Коментар на Actualno.com : Тук няма подобаваща дума да бъдат разказани тези същества.

ПЕДИАТРИЯТА СПИРА ДА ПРИЕМА СПЕШНИ СЛУЧАИ
Лечебното заведение няма да приема деца, нуждаещи се от незабавна помощ, а ще ги насочва към други две лечебни заведения – " Пирогов " и Националната кардиологична болница.
Коментар на Actualno.com : Сега удовлетворени ли сте?

ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ МИНА В РОЛЯТА НА ОБИДЕН ОТ НОВИЯ ПРОТЕСТ СРЕЩУ НЕГО, ПРИЗНА ЗА КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ
Попитан дали като притежател на хотел той не е в спор на ползи да предлага промени в Закона за туризма, водачът на НФСБ почна да приказва по какъв начин в Съединени американски щати били убити петима души в незаконна квартира, само че призна, че има спор на ползи, обаче нямало форма да се попълня подобен спор при внасяне на законопроект. Но незабавно депутатът смени плочата и изясни, че нямал хотел в Златоград, ами той бил на телевизия СКАТ, и ставало въпрос за 3 стаички. „ В необятен аспект видяно всеки има спор на ползи ”, заключи националният представител и посочи, че можело да се подаде сигнал.
Коментар на Actualno.com : В необятен и във всевъзможен аспект не би трябвало и да сте в Народното събрание!

НОВО ИЗИСКВАНЕ ЩЕ НАМАЛИ БРОЯ НА ВЕЛОСИПЕДИСТИТЕ?
Истински спор провокира друго условие – всички, които карат велосипед или тротинетка, да са с каски.
Коментар на Actualno.com : Скоро - секс без п*ш*а!

ДЕПУТАТИ ОТ Движение за права и свободи ПОДКРЕПИХА ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ, БЪЛГАРСКИ СОЦИАЛИСТИ ЕДИНСТВЕНИ ПРОТИВ ОТ ПЕС
Одобреният текст приканва седемте страни, които са я подписали, само че още не са я утвърдили – България, Чехия, Унгария, Литва, Латвия, Словакия и Обединеното кралство, да го създадат без отсрочване.
Коментар на Actualno.com : Радан Кънев и Сергей Станишев добре се премериха - изцяло наедно!

ДОКЛАД НА Европейска комисия: В БЪЛГАРИЯ ПАЦИЕНТИТЕ ПЛАЩАТ ЛИЧНО ЗА ЗДРАВЕ ПОЧТИ ТОЛКОВА, КОЛКОТО И ПРЕЗ ДЪРЖАВАТА
47 на 52 % – това е съотношението на здравни заплащания в България съгласно отчет на Европейската комисия. 47-те % се отнасят за заплащане персонално от джоба ни, до момента в който 52-та % са държавният дял, който още веднъж се образува от пари от джоба ни – през здравните вноски.
Коментар на Actualno.com : Т.е. плащаме по два пъти. Ами да плащаме, като не се сещаме за тоягата...

ЗАРАДИ НОВОТО ЗАМЪРСЯВАНЕ НА СТРУМА - ЗАКАНА ЧИНОВНИЦИТЕ ДА БЪДАТ ИЗХВЪРЛЕНИ ОТ КАНЦЕЛАРИИТЕ ИМ
Директорът на звеното за надзор на замърсяването на Регионална инспекция за опазване на околната среда Перник Аделина Стоянова обаче разгласи, че не е съгласна, че не си правят работата. " При предишни инспекции са установявани източниците на замърсяването ", посочи тя, без още веднъж да споделя имена. И в настоящия случай имало " хипотетичен източник на замърсяване ", който не бил настоящ индустриален обект. На въпрос кой оцвети реката в алено и по какъв начин е осъден, Стоянова не отговори непосредствено - единствено сподели, че тествани обекти с сложни разрешителни не са отговорни. Все отново тя сподели, че евентуално отговорни са " останки от остарели металургични предприятия "...
Коментар на Actualno.com : Само закана?

СКАНДАЛ В ПАРЛАМЕНТА: ОТКАЗАХА ДА ИЗСЛУШАТ АНАНИЕВ ЗА СПИРАНЕ НА СПЕШЕН ПРИЕМ ОТ ДЕТСКА БОЛНИЦА
Предложението да бъде изслушан беше отхвърлено от ръководещото болшинство.
Коментар на Actualno.com : Друго си е за някой указател да се чуем, нещо келепирче да има

МАРИНОВ ОТРЕЧЕ В " ПИРОГОВ " ДА Е ИМАЛО ВЗРИВ, НЕ БИЛА ПАДАЛА И СТЕНА
Има напукана стена при случая в " Пирогов ". Най-вероятно първо е почнало горене, след което се е чуло нещо като гърмеж от високата температура. Това разяснява в коридорите на Народното събрание вътрешният министър Младен Маринов.
Коментар на Actualno.com : Даже починали няма, а?

78-ГОДИШЕН АЛО-ИЗМАМНИК, ОБРАЛ И ШЕФА СИ, съдебна експертиза ИЗПРАВЯ ПРЕД СЪДА
Куриер в телефонни измами, чийто ангажимент бил да придвижва до „ работодателя “ си хвърлените от възрастни дами пари и украшения, ги взимал за себе си. Районният съд в Кърджали наложи на 78-годишния дъртак с букви А.А. наказване от две години отнемане от независимост условно. Изпитателният му период е за четири години, като делото е минало по съкратеното правосъдно разследване, оповестява Апелативната прокуратура в Пловдив.
Коментар на Actualno.com : Ето този преврътя играта!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР