Неваксинираният здравен персонал ще се върне на работа от 1

...
Неваксинираният здравен персонал ще се върне на работа от 1
Коментари Харесай

Неваксинираният здравен персонал се връща на работа в Гърция

Неваксинираният здравен личен състав ще се върне на работа от 1 януари. Това разгласи министърът на опазването на здравето на Гърция Танос Плеврис пред Народното събрание, като увери, че няма потребност от особено законодателство по въпроса, оповестява електронното издание на атинския всекидневник „ Kathimerini “.

Отказалите да се имунизират против COVID-19 бяха принудени да излязат в отпуск в разгара на пандемията от ковид. Експертната комисия, съветваща здравния министър, издаде рекомендации в сряда по отношение на изискванията за тяхното връщане.

„ Неваксинираните здравни служащи би трябвало да се върнат с два бързи теста, с маска с висока отбрана, с цел да се гарантира… че има контрол на спазването на ограниченията от страна на администрацията “, се споделя в рекомендациите и се прибавя, че „ явно неспазването им ще съставлява дисциплинарно нарушаване “.

За неимунизираните лекари и неимунизираните медицински сестри рекомендацията е да не са в интензивни отделения или тук-там, където има имунокомпрометирани пациенти, като онкологични отделения, съобщи Агенция „ Фокус “.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР