Неваксинираните пациенти с Covid-19 в болница да заплащат част от

...
Неваксинираните пациенти с Covid-19 в болница да заплащат част от
Коментари Харесай

Болничната асоциация настоя неваксинираните срещу COVID да заплащат част от болничното си лечение

Неваксинираните пациенти с Covid-19 в болница да заплащат част от разноските по лекуването си. Това ще изиска Българска болнична асоциация (ББА) от Министерство на здравеопазването по отношение на огромния брой неимунизирани, които по време на четвъртата вълна на пандемията претрупват здравната система в страната.

„ При състояние, че пациентите имат свободен и безвъзмезден достъп до ваксини у нас, и откакто данните от целия свят демонстрират, че над 91% от постъпилите в болница не са имунизирани, считаме, че е време да дадем явен сигнал, че неимунизираните пациенти „ костват “ на всички ни висока цена. Тази висока цена има освен финансово изражение, а включва и безсилие на медицинския личен състав и усложняване на казуса с дефицита на фрагменти “, изясняват от ББА. На фона на растящите разноски в целия бранш и недофинансираните пътеки за лекуване на Covid-19, тези, които избират без здравна причина да не се имунизират, би трябвало да споделят най-малко част от своята отговорност към обществото.
 Байдън отново разгласи неимунизираните против COVID-19 за опасност за американската стопанска система Байдън отново разгласи неимунизираните против COVID-19 за опасност за американската стопанска система
Гражданите на Съединени американски щати, които към момента не са имунизирани против новия ковид, излагат на риск стопанската система на страната. Това разгласи америка...

Исканите промени, ще бъдат препоръчани посредством допълнение на Наредбата за реализиране на право на достъп до здравна помощ, като се даде опция лечебните заведения да получават доплащане за лекуването на неимунизирани пациенти, болни от Covid-19, в случай че не разполагат с здравна причина да не могат да се имунизират. Друг вероятен вид е Министерство на здравеопазването да дефинира закрепена сума за доплащане на лекуването на неимунизирани пациенти.

Към 13 октомври 2021 година 91,49% от новопостъпилите пациенти в лечебни заведения в България не са имунизирани, демонстрират данни на Единния информативен портал. В същото време едвам 23,5% от популацията на страната ни е имунизирано към 12 октомври.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР