Неваксинираните пациенти с COVID-19 в болница да заплащат част от

...
Неваксинираните пациенти с COVID-19 в болница да заплащат част от
Коментари Харесай

Неваксинираните да си плащат лечението от COVID-19 искат от болничната асоциация

Неваксинираните пациенти с COVID-19 в болница да заплащат част от разноските по лекуването си.
За това упорстват от Българската болнична асоциация пред здравното министерство.
" При състояние, че пациентите имат свободен и безвъзмезден достъп до ваксини у нас, и откакто данните от целия свят демонстрират, че над 91% от постъпилите в болница не са имунизирани, считаме, че е време да дадем явен сигнал, че неимунизираните пациенти " костват " на всички ни висока цена. Тази висока цена има освен финансово изражение, а включва и безсилие на медицинския личен състав и усложняване на казуса с дефицита на фрагменти ", пишат от асоциацията.
На фона на растящите разноски в целия бранш и недофинансираните пътеки за лекуване на COVID-19, тези, които избират без здравна причина да не се имунизират, би трябвало да споделят най-малко част от своята отговорност към обществото, безапелационни са от ББА.
Исканите промени ще бъдат препоръчани посредством допълнение на Наредбата за реализиране на право на достъп до здравна помощ, като се даде опция лечебните заведения да получават доплащане за лекуването на неимунизирани пациенти, в случай че не разполагат с здравна причина да не могат да се имунизират.
Друг вероятен вид е Министерството на здравеопазването да дефинира закрепена сума за доплащане на лекуването на неимунизирани пациенти. Към 13 октомври 91,49 % от новопостъпилите пациенти в лечебни заведения не са имунизирани, демонстрират данните на Единния информативен портал. В същото време едвам 23,5% от популацията на страната ни е имунизирано към 12 октомври, осведомят още от ББА.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР