Неваксинираните пациенти с COVID-19 в болница да заплащат част от

...
Неваксинираните пациенти с COVID-19 в болница да заплащат част от
Коментари Харесай

Болници искат неваксинираните срещу COVID-19 да заплащат част от лечението си

Неваксинираните пациенти с COVID-19 в болница да заплащат част от разноските по лекуването си. Това ще изиска Българската болнична асоциация (ББА) от Министерството на здравеопазването по отношение на огромния брой неимунизирани, които по време на четвъртата вълна на пандемията "претоварват здравната система в страната ".

"При състояние, че пациентите имат свободен и безвъзмезден достъп до ваксини у нас, и откакто данните от целия свят демонстрират, че над 91% от постъпилите в болница не са имунизирани, считаме, че е време да дадем явен сигнал, че неимунизираните пациенти "струват " на всички ни висока цена. Тази висока цена има освен финансово изражение, а включва и безсилие на медицинския личен състав и усложняване на казуса с дефицита на фрагменти ", пишат от ББА.

На фона на растящите разноски в целия бранш и недофинансираните пътеки за лекуване на COVID-19, тези, които избират без здравна причина да не се имунизират, би трябвало да споделят най-малко част от своята отговорност към обществото, съгласно асоциацията.

Исканите промени ще бъдат препоръчани посредством допълнение на Наредбата за реализиране на право на достъп до здравна помощ, като се даде опция лечебните заведения да получават доплащане за лекуването на неимунизирани пациенти, в случай че не разполагат с здравна причина да не могат да се имунизират.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР