Неуспехите на България се коренят в моделите Борисов и Петков.

...
Неуспехите на България се коренят в моделите Борисов и Петков.
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: Неуспехите на България се коренят в моделите Борисов и Петков

" Неуспехите на България се коренят в моделите Борисов и Петков. В продължение на две години не може да бъде открит верния път и през днешния ден към този момент приказваме за българския сюжет. Една нация и страна разграничена в ядрото, не може да пази външнополитически цели. Движение за права и свободи заплати висока цена за участието на България в Европейски Съюз и НАТО и беше единствената политическа мощ, която ясно съобщи, че няма никакво значение кой ръководи, значимото в тази ситуация е участието на България в Шенген и цялостна интеграция. Именно, с цел да успеем да накараме българските жители да спрат да се усещат отхвърлени и да премахнем тегнещата стигма над демокрацията и нашето общество “, сподели водачът на европейските либерали Илхан Кючюк по време на конференцията " Перспективи за бъдещето: Отговорност “, съобщиха  от пресцентъра на Движение за права и свободи.

Кючюк засегна тематиките за груповото водачество на Европейски Съюз и консолидирането на Съюза във времена на рецесии.

" Въпреки бавния ход, видя се, че демократичният модел е доста по-добър, тъй като не води до война. Там, където обществото се включва, има спор с гражданското общество, няма война. Идеята за мира не е отживялост за Европейски Съюз. Едновременно с това обаче, груповото водачество на Европейски Съюз съумя ли да издържи пробата на времето и историята, да обезпечи мира, а с това и просперитета? Седемдесет години Европа беше привикнала да живее в обстановка на мир, в която има благополучие, има високи демократични стандарти, желае да се реформира и с това да бъде геополитически фактор в световните въпроси. Но европейското водачество направи две неточности, едната е горделивостта и прекомерно дълго остарялата Европа разчиташе на инерцията и не забелязваше какви пробиви вършат другите геополитически фактори. Европейското водачество беше сложено на тест и не го устоя. “, сподели Кючюк.

Събитието, събрало стотици дами от цяла България се организира във Велико Търново, а присъединяване в него взеха дами, деятели на Движение за права и свободи. Сред лекторите бяха ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, зам.-председателят на партията Йордан Цонев, доктор Нигяр Джафер, Емел

Етем, Филиз Хюсменова, евродепутатите Искра Михайлова и Атидже Алиева-Вели, Велислава Кръстева, журналистът Валерия Велева и политологът Димитър Ганев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР