Неусетно, но най-затруднено от натовареното всекидневие е нашето съзнание. То

...
Неусетно, но най-затруднено от натовареното всекидневие е нашето съзнание. То
Коментари Харесай

7 стъпки за ментален детокс

Неусетно, само че най-затруднено от натовареното ежедневие е нашето схващане. То управлява всички събития в живота ни - от физическото натоварване до мисловните процеси и преживяванията на душата. А също така невидимият капитан на всичко това е подсъзнанието, което в никакъв случай не спи.

Съзнаваме или не, всеки от нас има потребност от ментален детокс. Но защото това е нещо ново за множеството хора, ето къс справочник по какъв начин всеки може да пречисти съзнанието и мислите си - тъкмо както правим  детокса на тялото и главното разчистване на дома.

Готови ли сте за детокс на живота си?

1. Бъдете целенасочени

С толкоз доста неща за извършване за толкоз малко време е елементарно да изгубите главната си цел за най-важните неща. За да преминете към същински ментален детокс, би трябвало да се фокусирате в главната си цел. Определяйте я всяка заран, преди да започнете каквото и да е друго. ова ще почисти мислите ви и ще концентрира съзнанието ви, даже и да не го усещате по какъв начин работи. Целта може всеки ден да е една и съща, само че пробвайте да я развивате и по този начин ще усещате напредъка.

2. Бъдете дейни

Излизането от нормалната среда е най-хубавото, което може да извършите. Но не всеки може да си разреши да прави ментален детокс по време на отмора или да си вземе отпуска. Затова излизането навън в тиха среда може да е чудесна опция и да се почувствате по-свързани със света към вас. Да бъдете дейни и да работите за физическото си здраве, е чудесна стартова точка за реализиране на ментален детокс и по-високи равнища на сила. Още след няколко дни физически интензивности ще усетите, че имате по-голямо предпочитание и прилив на сили да постигнете задачите си с по-малко стрес.



3. По-малко технологии

Технологиите и обществените медии са два от най-големите виновници за менталния безпорядък и дезорганизацията. Мозъците ни са бомбардирани от всевъзможни стимулации, търсещи нашето внимание, а търсеният резултат е тъкмо противоположен – мозъкът да се освободи колкото може повече.

Направете си проект да употребявате единствено 1 час дневно интернет, определете сами в кой часови диапазон ви е най-необходимо да сте онлайн. Не правете компромис. Правите това за себе си. Ако по табиет хващате телефона, с цел да си починете, си спомнете, че в действителност натоварвате мозъка си с още непотребна информация. Отделете време за елементарни нормални действия – разходки, медитация, готвене, градинарство, подредете дома си, изчистете, изхвърлете ненужните движимости.

И още....
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР