Нетрадиционните методи на руската дипломацияПавето е оръжие на пролетариата, а

...
Нетрадиционните методи на руската дипломацияПавето е оръжие на пролетариата, а
Коментари Харесай

Лавров нахлу с тухла в Ню Йорк: Кремъл заобиколи примките на Байдън

Нетрадиционните способи на съветската дипломация

Павето е оръжие на пролетариата, а тухлата е оръжие на актуалната съветска дипломация. Такива непредвидени заключения могат да се създадат след срещата на външните министри от блока БРИКС в Ню Йорк в коридорите на сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации.

И не, Сергей Лавров не безусловно е хвърлял тухли по западните си сътрудници (въпреки че мисля, че може да го направи, в случай че се наложи). Източникът на моето ентусиазъм е безспорното съвпадане на звученето на две британски думи: bricks (тухли) и BRICS (геополитическо обединение). Така и се случи: връзката с сътрудниците му от БРИКС въоръжи ръководителя на съветското министерство на външните работи с тежка тухла.

В резултат на акцията ведомството на Сергей Лавров излезе с изказване с цели тридесет точки. Но цялата „ сол “ се съдържа единствено в две от тях. Последният акомпанимент на документа (точка 30): „ Министрите бяха осведомени за хода на подготовката за идното председателство на Русия в БРИКС през 2024 година Бразилия, Индия, Китай и Южна Африка показаха цялостна поддръжка за съветското председателство на БРИКС...

Министрите също чакат с неспокойствие провеждането на пълномащабна среща на външните министри/международни връзки от БРИКС в Русия през 2024 година “

„ Министрите чакат министерска среща “ не звучи изключително елегантно. Но казусът тук не е в елегантността на стила, а в прословутата борба за благосклонностите на Глобалния Юг и продължаващите опити на Запада да изолира Русия.

Не знам защо още е потребен БРИКС (тази конструкция остава мъчително аморфна), само че във връзка с противодействието на опитите на Запада да построи политически хигиеничен кордон към Русия, този блок в този момент се оказа в действителност избавителен за Москва.

Следващата година БРИКС ще стане доста по-голяма организация. Неговите членове ще включват Аржентина, Египет, Иран, Обединените арабски емирства, Саудитска Арабия и Етиопия. И външните министри на всички тези страни също ще се появят всеобщо в Русия през идната година, само че не с цел да предложат своето ходатайство за Украйна, а просто с цел да приказват за живота и действителностите на актуалните интернационалните връзки.

Изобщо не е реалност, че ще има някаква съответна изгода от този „ диалог за живота “, извършен в Русия. Но придобиването на имидж е обезпечено - на инат на Зеленски и груповия Запад.

Друг „ наш отговор на Чембърлейн “ (или, в актуалните политически действителности, на Байдън) се съдържа в параграф 7 от изказването: „ Министрите поддържаха цялостната промяна на Организация на обединените нации, в това число нейния Съвет за сигурност... и поддържаха законните желания за развиване страните в Африка, Азия и Латинска Америка, в това число Бразилия, Индия и Южна Африка, да играят по-голяма роля в интернационалните каузи, изключително в Обединените народи, в това число нейния Съвет за сигурност. "

Нека се научим да четем вярно дипломатическия диалект: от позиция на елементарните езикови правила думата „ в това число “ тук е явно непотребна. Бразилия, Индия и Южна Африка – тъкмо тези сътрудници от БРИКС Москва е подготвена да прокара „ посредством връзки “ в най-елитния политически клуб на земята – непрекъснати членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Темата за промяната на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации към този момент е извънредно съвременна. И Зеленски, който предложи да се лиши Москва от правото на несъгласие върху решенията на Съвета за сигурност, и Байдън, който пое самодейността за разширение на броя на непрекъснатите членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, интензивно се пробват да я употребяват против Русия.

Идеята за формален Киев сега е безусловно непроходима, тенденциозен неуспех. Дори ръководителят на немското външно министерство Бербок, която енергично ненавижда Русия, не я поддържа. Но проектът на Байдън трябваше да бъде обезвреден. Да се обявиш изцяло срещу промяната на Съвета за сигурност значи да се обърнеш против Глобалния Юг, който от дълго време упорства да увеличи личния си статус.

Затова Москва пусна своя лична версия на промяната. Казват, че не желаеме да виждаме в Съвета за сигурност страни като Германия и Япония, които са враждебни в нашите очи. Но виж приятелите от Бразилия, Индия и Южна Африка са добре пристигнали!

За Запада сходен метод, несъмнено, ще бъде недопустим. И с огромна степен на възможност в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ще се резервира настоящето статукво, което е извънредно преференциално за Русия. Но в това време Глобалният Юг няма да има причина да се наскърбява от Москва.

И Съветът за сигурност е недокоснат, и приятелите нямат недоволства! Красота! Разбира се, тази „ хубост “ не приближава Москва до решаването на главната й настояща задача – бързото привършване на украинската рецесия при условия, допустими за Кремъл. Но решението на този проблем към този момент не зависи от „ тухлите “ на Лавров. Това изисква нещо доста по-тежко

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР