Нетната печалба на ThyssenKrupp AG, най-големият производител на стомана в

...
Нетната печалба на ThyssenKrupp AG, най-големият производител на стомана в
Коментари Харесай

Най-големият производител на стомана в Германия излезе на печалба за пръв път от 3 години

Нетната облага на ThyssenKrupp AG, най-големият производител на стомана в Германия, за първите 9 месеца на финансовата 2021-2022 година (приключила на 30 юни) възлиза на 801 милиона евро, при загуба от 168 милиона евро за същия интервал на предходната година, следва от финансовите доклади на групата, заяви Прайм.

Приходите на компанията за интервала са нарастнали с 24% до 30,57 милиарда евро.

Само за третото тримесечие на финансовата година (януари-март 2022 г.), чистата облага на компанията е намаляла с 36,7% и възлиза на 92 милиона евро, след облага от 145 милиона евро за същия интервал на предходната година. Приходите за посоченото тримесечие, по отношение на предходната година са се нараснали с 26%, до съвсем 11 милиарда евро.

Отбелязва се, че за първи път от три години, компанията е съумяла да реализира облага за първите 9 месеца на финансовата година - през 2020-2021 година загубата за интервала е в размер на 168 милиона евро, а през 2019-2020 година - близо 2 милиарда евро.

" Независимо от комплицираните пазарни условия, ThyssenKrupp продължи да демонстрира позитивни бизнес резултати през третото тримесечие на фискалната 2021-2022 година ", се споделя в изказване на компанията.

ThyssenKrupp AG е един от най-големите индустриални концерни в Германия. Компанията е най-големият производител в света на високолегирана стомана и металорежещи машини.
 Thyssenkrupp се отхвърли да продава бизнеса си със стомана
Thyssenkrupp се отхвърли да продава бизнеса си със стомана

Продавачът и купувачът не са се споразумели за цената
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР