Нетипичната обстановка по света покрай пандемията се превърна в трансформиращ

...
Нетипичната обстановка по света покрай пандемията се превърна в трансформиращ
Коментари Харесай

Карън, Джейн, Джули: Fortune класира най-влиятелните жени в бизнеса

Нетипичната конюнктура по света около пандемията се трансформира в трансформиращ заряд за доста дами, които станаха движеща мощ в бизнеса. Не е инцидентно, че три от дамите в челната десетка на списъка на най-влиятелните дами на сп. Fortune за 2021 година, ръководят компании в здравния бранш. Половината от тях заемат водещи позиции на изпълнителни директорки и управляват във времена на всеобща несигурност.  Това е единствено още едно доказателство, че е изцяло по силите на дамите да правят нелеки, само че възвишени и красиви каузи в името на един по-добър свят.

На първото място в тазгодишната ранглиста на  " Най-влиятелните дами в бизнеса “ на Fortune се подрежда основната изпълнителна директорка на CVS Health Карън Линч. Лидерската позиция на Линч се дължи на две съществени аргументи – малко откакто поема поста през февруари тази година, тя трансформира CVS в сериозен съперник на пандемията в Съединени американски щати. Здравната компания става център за проби за Cоvid-19 и ваксини. Понастоящем задачата й е да трансформира метода, по който се дава първична здравна помощ, като трансформира кварталните аптеки CVS в здравни супер клиники.

 

" On behalf of @CTIFS, we congratulate Karen Lynch on her appointment to CEO of @CVS Health. As members of Connecticut...
Posted by MetroHartford Alliance on Friday, November 6, 2020
На второ място в класацията е Джейн Фрейзър, основна изпълнителна директорка на Citigroup. Когато приема поста по-рано тази годината, тя става първата жена шеф на огромна банка на Уолстрийт. Сред достиженията на Фрейзър до момента е обединяването на бизнеса на Citi, както и правенето на новаторски проекти за бъдещето на компанията.
    View this post on Instagram           
Публикация, споделена от Visionary Women (@visionarywomen)

Трето място се заема от председателката и основна изпълнителка директорка на Accenture Джули Суийт, която миналага година държеше първото място. Под нейното вещо управление консултантската компания регистрира 14% растеж на приходите за финансовата 2021 година, влага съществено във водещи технологии като 5G и блокчейн и си сложи амбициозни екологични цели, като постигането на чисти нулеви излъчвания до 2025 година

В топ 10 попадат и Розалинд Брюър, основна изпълнителна директорка на Walgreens Boots Alliance и Тасунда Браун Дъкет, президент и директорка на инвестиционната компания TIAA. Брюър и Дъкет сега са единствените две чернокожи дами, които са отпред на компании от Fortune 500. Досега в историята е имало записани единствено четири. 

Освен че управляват компании за милиарди долари, приоритет и на двете е равноправието. Брюър трансформира равопоставеността във връзка с имунизациите в своя съществена цел, до момента в който Дъкет е известна с напъните си да направи финансовата система по-приобщаваща за цветнокожите хора. Можем да бъдем сигурни, че в генома на дамите е заложено да сътворяват напълно разумни чудеса, когато взимат интензивно присъединяване в публичния живот и държат гласът им да бъде чут.

 

We love to highlight black success stories! Rosalind Brewer is the current CEO of Walgreens, making her the only black...
Posted by Black Professionals Month on Thursday, September 30, 2021
 
Кралица Сорая – първата, която пази правата на дамите в Афганистан
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР