Netflix забранява споделянето на пароли - често срещана практика, при

...
Netflix забранява споделянето на пароли - често срещана практика, при
Коментари Харесай

Netflix забранява да споделяте акаунта си с хора извън дома - какви са новите правила

Netflix не разрешава шерването на пароли - постоянно срещана процедура, при която другари или родственици могат да гледат наличието на платформата от домовете си, като заплащат единствено един абонаментен проект.

Компанията счита, че към 100 млн. души употребяват услугата ѝ, без да заплащат обособена такса, което им лишава евентуални доходи - изключително в Съединени американски щати.

Сега Netflix разгласява уточнения за проблемите, които може да зародят, в случай че един и същи профил се употребява на повече места от позволеното по абонаментния проект.

" Netflix акаунтът е за хора, които живеят дружно в едно домакинство ", афишира стрийминг платформата и показва, че хората, които желаят да гледат Netflix отвън дома ви, ще би трябвало да си заплащат през личен профил.

Компанията възнамерява да следи за възможни нарушавания посредством верифициране на устройството, обвързвано с даден акаунт (от 1 до 4 съгласно плана).
Верификация ще се изисква, " в случай че някой влезе в акаунта ви от устройство, което не е обвързвано с семейството ви, или в акаунта се влиза неведнъж от локация отвън семейството ".Това ще става посредством изпращане на 4-цифрен код на мейла или телефона, посредством който е изработен абонамента.Този код би трябвало да се вкара върху съответния телефон, таблет, компютър или тв приемник в границите на първите 15 минути след приемането - в противоположен случай няма да имате достъп до услугата.Когато кодът бъде въведен, устройството към този момент ще може да се употребява за гледане на Netflix.Компанията си резервира правото да изисква повторна верификация през разнообразни времеви шпации.
Какво се случва, в случай че гледате Netflix, до момента в който сте на път?
Платформата ще бъде налична през верифицираното устройство даже когато то не е обвързвано с домашната мрежа.Ако обаче човек гледа Netflix отвън семейството си в " нескончаем интервал от време ", още веднъж ще би трябвало да верифицира устройството си по искане на мобилното приложение.
Netflix няма да постанова автоматизирана такса, в случай че потребителите въпреки всичко са споделили паролата си и някой гледа наличие през акаунта им.

Американски консуматори реагираха с много съществено неодобрение, откакто уеб сайтът The Streamer разгласява още по-строги условия, които би трябвало да важат за използването на Netflix в Съединените щати.

Според медията - клиентите ще са длъжни да влизат в профила си най-малко един път на всеки 31 дни от домашната си мрежа, в случай че не желаят устройството им да бъде блокирано.

Според The Streamer новите правила за Съединени американски щати включват и условие за 7-дневен код с позволение за гледане на Netflix по време на по-дълго пътешестване.

Засега тези по-драстични условия не са планувани в секцията с условия, която визира България. Не е ясно и по какъв начин Netflix ще реагира на рецензиите на хората, които се възмущават от основаването на непотребни спънки.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР