Нестандартен начин да отбележи 9-годишнината от създаването на страничката си

...
Нестандартен начин да отбележи 9-годишнината от създаването на страничката си
Коментари Харесай

Дами хванаха куки и кълбета за плетеници срещу зимната скука

Нестандартен метод да означи 9-годишнината от основаването на страничката си за плетива " Плетеница ” във Facebook с близо 20 000 почитатели откри чаровната Цвети Минкова.

Тя събра свои почитатели в столичното, където почерпи за рождения ден с неповторима торта с морков и канела и с шоколадови сладкиши, и показва онлайн разнообразни техники на плетене, а гостите й се трансфораха в прилежни ученички, които следваха умелите й придвижвания. Всяка от тях получи за спомен специфична кука за плетене с панделка.

Хубавата русокоска от години се занимава със основаването на всевъзможни плетени хубости – от шалове и шапки до огомни одеала в жанр пачуърк, като дава изцяло безвъзмездни видео уроци и в ютюб канала си, където пък за 3 години има 7 хиляди почитатели, които се учат по какъв начин да плетат. " Видео уроците са изцяло безвъзмездни и по този метод, мисля, че всеки, който по-сериозно се захване с плетките, в действителност получава в ръцете си един поминък, с който умерено може да добавя фамилния бюджет или даже да се устоя ”, коментира Цвети, която е приела плетенето за свое предопределение, а обучнието на искащи - за задача.

Урокът онлайн събра дами от най-различни възрасти и специалности - от учител в Нов български университет и управител до стопанка, в това число детенце, което дружно с майка си се учеше да кръстосва преждата. Гостите хванаха пъстроцветните кълбета от, с цел да наченат разнообразни плетки под вещото управление на Цвети. За множеството от тях това бяха първите стъпки в ръкоделието с " ”.

Няколко часа в приятна компания, обединена от общо занимание, дамите изучаваха с голямо предпочитание и старание занаята, практикувайки по едно и също време с това, разнообразни техники.

В края на спонтанната седянка Цвети си потегли с букети цветя, а ученичките й отнeсоха вкъщи позитивизма от срещата и знанията, получени по време на урока-празненство в уютното заведение.

Уъркшопът бе толкоз въодушевяващ и по този начин се хареса и на учителя, и на учениците, че Цвети се зарече да трансформира в традиция събиранията на " Плетеница ”.

Снимки: ФБ/Цвети Минкова

Novinite.bg
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР