Несменяемият изпълнителен директор на държавното „Слънчев бряг“ АД Златко Димитров

...
Несменяемият изпълнителен директор на държавното „Слънчев бряг“ АД Златко Димитров
Коментари Харесай

Несменяемият шеф на Слънчев бряг АД Златко Димитров води към фалит дружеството


Несменяемият изпълнителен шеф на държавното „ Слънчев бряг “ АД Златко Димитров води към банкрут сдружението, което ръководи повече от 7 години. Това демонстрират данните за деветмесичието на компанията, която стопанисва инфраструктурата в източната част на курорта. Данните бяха изпратени през днешния ден до медиите. За първите 9 месеца от 2021 година „ Слънчев бряг “ АД регистрира доходи в размер на 1.9 млн. лева За сметка на това са изхарчени 2.9 млн. лева, включително са разноските за амортизации за интервала 01.-09.2021 година и разноски за поддръжка на инфраструктурата. Разходите за поддръжка на инфраструктурата са в размер на над 1.1 млн. лева, от които 892 000 лева са за поддръжка на улици, алейно осветяване, озеленяване и обезпаразитяване, а за надзор на достъпа и видеонаблюдение са отишли 241 000 лева Разходите за обезценка общо към 30.09.2021 година са в размер на 736 000 лева Разпределени дивиденти към акционерите в „ Слънчев бряг “ АД, които са над 4 000 физически и юридически лица - 192 277 лева Близо 75% от общия размер на дивидента за 2020 година е разпределен към мажоритарния притежател българската страна. Министерство на туризма е получило дял в размер на 144 774 лева

Мажоритарен притежател на сдружението е страната с принципал Министерството на туризма. Служебният министър на туризма доцент Стела Балтова изобщо не се интересува от ставащото в компанията. Тя даже не направи инспекция и не смени Златко Димитров, който е назначен още от първото държавно управление на Бойко Борисов. Според хотелиери той бил поддържан на поста от Младен Михалев – Маджо, един от водачите на силовата формация СИК през 90-те години, от която произлиза и Бойко Борисов. Чрез компании Михалев държи дял от „ Слънчев бряг холдинг “ АД, който се явява миноритарен акционер с към 10% в „ Слънчев бряг “ АД. Той има още хотелския комплекс „ Хелена ризорт “ в Слънчев бряг. Името на Маджо се обвързва и с концесиите на трите плажа в курорта, които бяха предоставени на негови доближени компании от някогашния министър на туризма от държавните управления на ГЕРБ Николина Ангелкова.

От "Промяната продължава " и "Демократична България " оповестиха пред TravelNews, че ще изискат проверка за активността на "Слънчев бряг " АД и Златко Димитров.

Летен туристически сезон 2021 година бе извънредно натоварен, както за Слънчев бряг като комплекс, по този начин и за „ Слънчев бряг “ АД. „ Въпреки късното начало на сезона тази година в резултат на Коронавирус пандемията, комплекса посрещна стотици хиляди туристи “, разяснява Златко Димитров. Както през дейните месеци юли и август 2021 година, по този начин и в интервала на подготовка на сезона, „ Слънчев бряг “ АД направи редица вложения в инфраструктурата в комплекса. „ Въпреки рецесията сдружението обезпечи по най-хубавия вероятен метод сполучливото осъществяване на летен туристически сезон 2021 година “, изясни Димитров.

От 1 юни 2021 година в Слънчев бряг започнаха да работят режимите и изискванията, които са нужни за безпроблемното протичане на летния туристически сезон. Контролен режим на достъп, който се обезпечава посредством мобилни патрули. Дейностите по възобновяване на инфраструктурата през 2021 година включват частична замяна на настилката на Централна алея, както и навътре в комплекса, нови тротоари и възобновяване на асфалтова настилка на улици. В това число и разширението на улицата и създаване на нов тротоар сред хотел iHotel и хотел Platinum. Както всяка година продължиха дейностите по поддръжка и озеленяване на градинки и зелени площи, стерилизация и напръскване против инсекти. Припомняме, че площта на комплекса, която се поддържа от „ Слънчев бряг “ АД е над 644 000 кв. м.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР