Несигурността се отразява на бизнеса. Голяма част от новите милионери

...
Несигурността се отразява на бизнеса. Голяма част от новите милионери
Коментари Харесай

Красимир Дачев: Голяма част от новите милионери са собственици на затворени малки предприятия

„ Несигурността се отразява на бизнеса. Голяма част от новите милионери са притежатели на затворени дребни предприятия, които поставят парите си на влог. Не са увеличени милионерите, това е обезкостяване на предприятията. Този развой стартира през лудата 2022 година, когато цената на тока скочи, към този момент се успокои. Единствено цените на дървесината и всички, свързани с гората, страдат от високите цени ". Това съобщи предприемачът Красимир Дачев в предаването „ Твоят ден " по NOVA NEWS.

По думите на предприемача горите са един безвъзмезден запас. „ Горите умират, тъй като не се прочистват, не се вършат мероприятията, които обезпечават здравето на гората. Всяка година се усилва площта на горите в България, само че се сече там, където има път. На други места гората е забравена. Грижата за гората би трябвало да е номер едно, тъй като всичко следва от нея ", изясни Дачев.

" Годишно България има приръст сред 12-14 млн. куб. м, а се добиват по-малко от 6 куб. метра, значи или се краде, или минава по други способи ", добави той.

Като главен проблем той посочи неналичието на предвидимост - кой ще пристигна да влага като не знае каква е обстановката, запита Дачев. „ Всички страни отвън рестрикцията на Европейски Съюз са залети от евтина суровина от Русия. В един ден бяха прекратени дълго изграждани партньорски връзки ", добави предприемачът.

„ Грешно беше, че Планът за възобновяване и резистентност не се пусна преди две години ", сподели той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР