Нещатните сътрудници на депутати и парламентарни групи не вземат пари

...
Нещатните сътрудници на депутати и парламентарни групи не вземат пари
Коментари Харесай

Велислава Кръстева се върна в ДПС, доц. Мангъров съветва “Възраждане”

Нещатните сътрудници на депутати и парламентарни групи не вземат пари
Бившият пиар на Народния спектакъл Велислава Кръстева се е върнала като нещатен помощник на Движение за права и свободи в Народното събрание.

Кръстева подаде оставка от театъра през февруари след четиримесечни кавги, които започнаха, откакто режисьорът Александър Морфов издраска вратата на офиса ѝ с “Изчезвай ” и “Връзки с обществеността на Движение за права и свободи ”. Освен това бе изкъртил табелата с името В предишното тя беше народен представител от Движение за права и свободи и негов представител.

Грозната война на първата ни театрална сцена завърши с напускането на Кръстева и отстраняването на Морфов като основен режисьор, само че той остана в Народния. В 46-ото Народно събрание пиарката отново бе консултант на ПГ на Движение за права и свободи.

Доц. Атанас Мангъров пък ще поучава “Възраждане ” за здраве и медицина. Инфекционистът, прочул се с безгрижното си отношение към Коронавирус, се сближи с партията през 2021 година при митингите ѝ против имунизациите и зелените документи. Иначе по-рано през същата година оглавяваше две листи за парламентарни избори от АБВ. И Мангъров към този момент е бил помощник - на депутатката Елена Гунчева в 47-ото Народно събрание, която след това шумно се раздели с Костадин Костадинов.

Тези сътрудници получават достъп до Народното събрание, само че това не са платени щатове. Всяка партия има право да си назначи до 10. Само “Има подобен народ ” още не са оповестили свои.

Общо 76 пък са назначените сътрудници на депутати, от тях 8 не са с висше обучение.

Милен Матеев, който бе началник на правната комисия в 47-ото Народно събрание от “Промяната ” и предлагането им за правосъден министър в проектокабинета “Денков ”, ще оказва помощ на сътрудника си Петър Кьосев. Друг някогашен народен представител от Политическа партия - Богомил Петков, е записан при Явор Божанков, а брачната половинка на Росен Костурков още веднъж ще е съветничка на акад. Николай Денков.

Младият Аспарух Карастоянов не съумя да стане народен представител от Движение за права и свободи, само че на него като помощник по стопанска система и туризъм ще разчита Ертен Анисова. С пропуск за Народно събрание отново е синът на някогашния аграрни министър Нихат Кабил - Танер. И кметът на Кърджали Хасан Азис още веднъж е вписан като помощник на опитната депутатка от неговия регион Адлен Шевкед по районна политика и локално самоуправление.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР