Нещата следва да се решават в диалог. Ние сме готови

...
Нещата следва да се решават в диалог. Ние сме готови
Коментари Харесай

Д-р Милена Ангелова, АИКБ: В България цената на електроенергията е безпрецедентно най-висока в Европа

" Нещата следва да се вземат решение в разговор. Ние сме подготвени да обсъждаме това с най-голямо наслаждение. Ситуацията е сложна за всички, само че още по-трудна е за бизнеса. Галопиращите цени и на електрическата енергия, и на газа вършат съвсем невероятно правенето на бизнес ". Това разяснява доктор Милена Ангелова, основен секретар на АИКБ, в ефира на NOVA NEWS.
 
Тя сподели, че България е една от трите страни в Европейския съюз с най-голям ритъм на повишаване на работната заплата, дружно с Литва и Румъния. " Нашите приходи са по-ниски, тъй като нашият витален стандарт е по-нисък. Единственият метод това да бъде преодоляно, е с по-висок растеж на стопанската система, по-висока продуктивност и по-добра конкурентоспособност. Това са икономическите действителности. Протестите на улицата няма да решат това, нито ще го трансформират ".
 
" Бизнесът упорства да договаряме по стопански браншове с нашите синдикални сътрудници хонорари, които да дават отговор на съответните браншове, вместо да се спуска от горната страна една минимална работна заплата, която да подпира всички работни заплати. Така че всеки във всеки бранш да получава тъкмо това, което създава и по този метод да се осъществя напредък на приходите.
 
В България цената на електрическата енергия е невиждано най-висока в Европа. Най-бързата мярка, която може да се направи за повишение на приходите, е сигурна и постоянна отплата на цените на електрическата енергия ", сподели Ангелова.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР