Нещата се развиват по реда на закона. Каквото покажат фактите,

...
Нещата се развиват по реда на закона. Каквото покажат фактите,
Коментари Харесай

Рашков за ареста на Борисов: Нещата са по реда на закона - каквото покажат фактите, такова ще е решението


Нещата се развиват по реда на закона. Каквото покажат обстоятелствата, с които се разполага, такова ще бъде решението, което би могло да се вземе – може да бъде в една посока, може да бъде и в друга посока. Това сподели министърът на вътрешните работи в предаването " На фокус " по Нова телевизия във връзка арестите на водача на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, някогашния финансов министър Владислав Горанов и някогашния държавен представител Севделина Арнаудова.
Всичко по тематиката: Арестът на Бойко Борисов 138
По в този момент настоящия Наказателно-процесуален кодекс проверяващите органи не могат да образуват производства, те могат да слагат началото на едно същинско следствие единствено в неотложни случаи. В противоположен случай те са длъжни да изпратят материалите в съответната прокуратура. Забелязал съм десетки случаи, при коитото изпратените материали потъват в прокуратурата, изключително когато се отнасят до някой върховен функционер на ГЕРБ. Убедихме се, че прокуратурата бди доста деликатно над ползите на някогашните ръководещи. Когато има данни против тях, прокуратурата се старае по всевъзможен метод да забави процеса, съобщи Рашков.

Т. нар. необходимост се постанова от полицейските органи, когато това се постанова от фактическата конюнктура, разясни той.

Прокуратурата се старае да сложи по този начин нещата, че Министерство на вътрешните работи е направила една незаконосъобразна активност и да прочете пред цялата българска публичното кои лица какво са споделили, все едно, че има задължението и правото да разгласи данните, тъй че на следващия ден, в случай че има развой, да провали делото. В петък станахме очевидци кой какво е споделил, с какви материали се разполага към този прекомерно ранен миг от развиването на процеса, мнения вътрешният министър.

По думите му няма спънка предприемачът Васил Божков да бъде разпитан по случая посредством видеовръзка. Твърди се, че този човек е дал големи парични средства на тези три лица от ГЕРБ, като по-късно са направени законови промени, които да улеснят някой за нещо. Тези въпроси би трябвало да се изяснят. В задачата се пита каква е тази гняв и опозиция от кръгове, които не желаят да се обясни тази фактическа конюнктура, акцентира.

Той е безапелационен, че министър председателят Кирил Петков не е давал никакви разпоредби за арестите, както настояват от ГЕРБ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР