Нещата са по грозни от колкото предполагах аз, заяви Тошко

...
Нещата са по грозни от колкото предполагах аз, заяви Тошко
Коментари Харесай

Тошко Йорданов след Председателския съвет: Възможно е да няма машинно гласуване

" Нещата са по грозни от колкото допусках аз ", съобщи Тошко Йорданов от Има Такъв Народ след Председателския съвет, който се организира по отношение на информацията, която излезе по-рано през днешния ден, че заместник-министъра на електронното ръководство Михаил Стойнов е записал хеш кодовете на машините за гласоподаване, съобщи Дарик.

По думите зам.-министър Стойнов е направил всичко без да пита.

" Товакомпрометира целия развой целия развой на валидизация на машините, защото той се валидизира от три институции, към този момент е изопачен. Министърът на електронното ръководство удостовери, че процесът не е приключен, което значи, че ЦИК не може да сертифицира машините на изборите, което значи, че на тези избори няма да има машини, тъй като законът е подобен ", сподели той.

Йорданов разгласи, че по време на съвета е излязла и по страшна информация.

" Министъра на електронното ръководство е бил заплашва от Кирил Петков и Божидар Божанов по отношение на пари, с които би трябвало да се усъвършенства сигурността на страната вИнформационно обслужване - 640 милиона мисля, че бяха. Натискан е бил да не се вършат поръчки на открити процедури, а да се дадат на подобаващите хора ", сподели още той и добави, че сегашният зам.-министър е бил препоръчан за предопределение персонално от Божидар Божанков.

Цялата скица е обвързвана със закани и напън, акцентира Йорданов.

По думите му на срещата са участвали Мария Габриел и ЦИК.

" Попитахме Мария Габриел, която може да го уволни. За моя изненада тя взе да кърши пръсти и да вика, но аз желая да видя какво ще се случи, така катозам-министърът е в ДАНС на разпит ", сподели Тошко Йорданов.

ПП-ДБ не са участвали.

Очаквайте детайлности!

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР