Година след взрива разследващите мълчат по случая, но бившият главен

...
Година след взрива разследващите мълчат по случая, но бившият главен
Коментари Харесай

Гешев: Вероятно Алексей Петров е замесен в моето покушение

Година след гърмежа проверяващите мълчат по случая, само че някогашният основен прокурор има своя версия.

,,Аз това, което предлагам е, че зад опита за убийството ми с еквивалент на пет кг тротил, а три кг. са при атентата Сарафово, стои Бойко Борисов. Бивш министър-председател на България. "
Според Гешев единици са хората в България, които механически могат да провеждат сходен опит за нападение. Установеното взривно вещество не е налично в България и евентуално има намесени структури от чужбина.
,,Ще изтъквам един от най-хубавите военни специалисти на страната Израел. Той сподели това е военно осъществяване от това съм изгубил 4 сътрудници и се грижа за фамилиите им. Само при 0. 5 при сходно осъществяване се пробива брониран Хамър ", добави Иван Гешев - някогашен основен прокурор пред Българска национална телевизия.

Според Гешев уредник на покушението против него евентуално е починалият Алексей Петров - някогашна барета и някогашен консултант в ДАНС.

,,За Алексей Петров имам поради ", счита Гешев.

,,Предположенията изхождат от това, че откакто отхвърлих да приключа " Барселонагейт ", откакто отхвърлих да отпътува дипломат, Алексей Петров излезе в деня преди да си скъсам оставката и съобщи, че би трябвало да напусна поста основен прокурор. Знам, че Алексей Петров беше извънредно непосредствен с Борисов ", добави някогашният основен прокурор.

На този стадий от прокуратурата не афишират дали има обвинени или пък гореща диря към поръчителите. Установено е само количеството на взривното вещество - към два кг и половина нитропента.

Година след гърмежа мястото е покрито с гъста растителност и е мъчно различимо. Разследващите към момента ревизират дали взривното вещество фактически е било със мощ да пробие бронирания автомобил на НСО, в който се е возил Иван Гешев. Все още не е ясно кой и по какъв начин е сложил бомбата и дали са оставени задоволително следи, по които да бъде разкрита обективната истина.

Дали гърмежът е могъл да пробие бронировката на колата би трябвало да стане ясно от експертизи, направени посредством компютърно моделиране. Иван Гешев съобщи, че едвам преди няколко седмици е бил разпитан. Версиите, които бяха тиражирани преди година бяха от нападение за отстраняването на основния прокурор до инсценировка.


,,Това, което се оказа и че сега прокуратурата е на каишка към политиците. Ако това смятате, че е хубава смяна, добре. Питат за какво не го направи по-рано. Защо не го арестува. Точно по тази причина ме отстраниха, тъй като знаеха, че ще го задържам и ме изпревариха с две седмици ", съобщи Гешев.

От,, Правосъдие за всеки " са скептични, че казусът ще бъде оголен.

,,Този по този начин наименуван атентат на Ярема в действителност преструктурира политическите процеси в страната "

,,Най явното, което се случи е не че политиката излезе от прокуратурата, а прокуратурата влезе в изпълнителната власт през министерството на правораздаването и ще написа сама закона, който ще би трябвало да реформира прокуратурата. Министърът е заместител на основния прокурор Сарафов. В нашите среди споделяме, че имаме министерство на прокуратурата, а не на правораздаването ", уверен е някогашният основен прокурор.

,,Всичко си остава същото ".

Година по-късно и някогашният основен прокурор към този момент дебютира в политиката.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР