Нещата с Фолксваген отидоха по-далеч, отколкото очаквахме. Това заяви пред

...
Нещата с Фолксваген отидоха по-далеч, отколкото очаквахме. Това заяви пред
Коментари Харесай

Плевнелиев: Турция не игра по правилата за Фолксваген

Нещата с " Фолксваген " отидоха по-далеч, в сравнение с чакахме. Това съобщи пред Българска национална телевизия Росен Плевнелиев, ръководител на автомобилния клъстър и президент на България (2012-2017 г.).

Той уточни, че всички международни медии пишат за страната ни, която е стигнала до финала на това непочтено по негови думи съревнование.

През цялото време работихме с българското държавно управление, те направиха невъзможното, с цел да можем да дадем страхотна оферта, която не сме давали на нито един стратегически вложител до момента, посочи Плевнелиев. Според него в борбата за " Фолксваген " е нямало никакви правила и никаква бистрота.

Плевнелиев изрази мнение, че Турция не е работила по разпоредбите - турският президент Реджеп Ердоган е предложил земя без пари, постройка без пари, а страната ще купува 40 000 автомобила годишно.

Той акцентира, че Турция е член на общия пазар и като подобен има всички права, само че никакви отговорности.

Припомняме, преди дни стана ясно, че България евентуално е изгубила борбата за " Фолксваген ", откакто автомобилният колос записва компания в Турция.

Финансовият министър Владислав Горанов увери, че в договарянията страната ни е направила всичко допустимо и даже повече. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР