Нещата относно коронавируса не се развиват в положителна светлина, заяви

...
Нещата относно коронавируса не се развиват в положителна светлина, заяви
Коментари Харесай

Кметът на Кюстендил предупреди за опасно развитие на епидемията


Нещата по отношение на ковид не се развиват в позитивна светлина, съобщи на конференция през днешния ден кметът на Кюстендил Петър Паунов, представен от „ Фокус “. Изтървахме момента, в който можехме безболезнено да преодолеем юни, лишехме се и от едно знаково за нашия град събитие. Притесненията ни са доста съществени, тъй като продължава да се усилва заболеваемостта на територията на града и на общината. Въпреки строгите карантинни ограничения, инфекцията към този момент се придвижи и в другата част на града, а освен в квартал „ Изток”, описа Паунов.

По думите му, от последните проби – 17, 11 са позитивните проби в квартал „ Изток”, 5 са в града, а една е в малко обитаемо място. От 125 индивида за последните две седмици, 94 са в квартал „ Изток”, останалите са в Кюстендил и в дребните обитаеми места. Вече има над 20 души с позитивен резултат, отвън квартала. Това са едни прелестни летни дни, на които трябваше да се насладим, вместо това ние треперим за това, какъв брой индивида би трябвало да преминат през „ Спешен център” и какъв брой индивида би трябвало да бъдат признати в отделенията, не скри терзанията си кметът. По думите му 18 души през вчерашния ден са били с вирусната зараза в болничното заведение, а двама души са умряли. Четирима души са изписани. Към този миг има 12 души на лекуване, само че ежеминутно идват в болничното заведение хора със признаци.

Кметът уточни, че нещата вървят към доста тежки затруднения, а Кюстендил се е трансформирал в огнище на болест, тъй като някои хора са си разрешили нехайство. Болницата може да не издържи на натиска, да затваря отделения и да лишава хора, нуждаещи се от различен тип лекуване. Кметът още веднъж прикани да се съблюдава отдалеченост, хората да не се събират на закрито, а рисковите възрасти да бъдат изключително деликатни.

Взети са ограничения. В квартала сега са фамилни огнища. В града също се оформят фамилни огнища, поради това нехайство, сподели Петър Паунов. Според него експертите в болничното заведение все още изнемогват. „ Спешният център” има по 400 позвънявания. Всичко, което може да бъде избегнато, би трябвало да бъде направено, сподели Петър Паунов. Кметът разяснява, че идват доста тежки дни. Утре още веднъж ще бъдат обсъждани ограниченията, проучва се обстановката и от страна на Националния действен щаб.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР