Нещата и събитията, които внасят стрес в нашия живот има

...
Нещата и събитията, които внасят стрес в нашия живот има
Коментари Харесай

Да преборим стреса с помощта на...

Нещата и събитията, които внасят стрес в нашия живот има опустошително влияние върху мозъка ни и могат да го състарят минимум с четири години. Това извънредно изказване бе неотдавна оповестено от откриватели.

Те разкрили, че тежкият физически труд, финансовите паники, здравословните проблеми и фамилните драми ни слагат под стрес приблизително през към 15 часа на седмица или на 5,5 години от живота. Констатацията им обаче, е задоволително притеснителна, с цел да внесе нова доза стрес и безпокойствие в живота ни.

Как да се отървем от целия този стрес? Ами като запретнем ръкави и почистим дома си. Същото това изследване е открило, че чистенето е едно от най-хубавите средства против стрес, написа английското издание Express.

Резултатите от английско изследване демонстрират, че повече от половината поданици на Англия се оправят с психическото напрежение като чистят.

Допитването, направено измежду 2000 души по поръчка на компания "Керхер ", демонстрира, че над две трети от популацията (69 %) мъчно се оправят с натоварващите условия на актуалния метод на живот. Като метод да се оправят със напрежението и да не помнят проблемите си, доста хора се отдават на домашен занимания. 60% от участниците в допитването споделят, че единствено след 13 минути усещат удобния резултат от чистенето. Те настояват, че чистият и спретнат дом им основава бързо възприятие за успокоение и комфорт.

Над една трета от интервюираните стартират да чистят скоро откакто се приберат вкъщи, защото знаят, че по този начин ще се провиснал. Същият % хора признават, че когато се усещат уплашени се отдават на почистване, даже това да не е належащо.

Най-често практикуваната антистресова активност е миенето. Следват чистенето с прахосмукачка и прането. Оказва се, че даже лъскането на банята има отпускащ резултат.

Освен с почистване, британците най-често се борят с насъбрания стрес като се разхождат, пият вино или гледат филми.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР