Несебърската община е изправена пред сложен казус, след като седмица

...
Несебърската община е изправена пред сложен казус, след като седмица
Коментари Харесай

Какво ще прави Несебър с кмет в ареста?

Несебърската община е изправена пред комплициран проблем, откакто седмица преди изборния ден претендентът за кмет Николай Димитров и двама претенденти за общински съветници бяха задържани за пазаруване на гласове. Въпреки това те бяха определени с огромно мнозинство и в този момент съгласно изборния закон би трябвало да положат клетва и да встъпят в служба.

От регионалната администрация в Бургас са изпратили въпроси към ЦИК за необикновената обстановка в Несебър. Областният шеф съобщи, че е издал заповед за привикване на първата сесия на новия Общинския съвет в Несебър на 11 ноември, на която ще бъдат определени ръководител и комисия, която ще прегледа и утвърди устав за активността на новоизбрания съвет.

" Така или другояче отговорът на ЦИК не въздейства на провеждането на сесията в понеделник. Ние сме длъжни в 14-дневен период да свикаме Общинския съвет и да закълнем определените кмет, кмет на кметства и общински съветници ", сподели регионалният Вълчо Чолаков пред Българска национална телевизия.

От ЦИК пък обявиха, че регионалният шеф на Бургас би трябвало да вземе решение по проблема с кмета на Несебър.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР