Несъстоялото се превителство на ГЕРБ е нямало как да се

...
Несъстоялото се превителство на ГЕРБ е нямало как да се
Коментари Харесай

Христо Иванов: Нямаше как да правим компромиси, за да подкрепим ГЕРБ за правителство

Несъстоялото се превителство на ГЕРБ е нямало по какъв начин да се направи с поддръжката на Демократична България. 

Не можехмеда създадем взаимни отстъпки с задачите си във връзка с разговора с ГЕРБ. Това съобщи в изявление за “Неделя 150 ” на БНР съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов. Той добави, че ГЕРБ за следващ път не могат да трансфорат поръчките си в дейности и да покажат, че са евроатлантическа мощ.

Иванов даде за образец отхвърли им да одобряват препоръчана от служебното държавно управление и утвърдена от Еврокомисията корекция в Застрахователния кодекс, с което се слага под сериозен риск влизането на България в Еврозоната през 2024 година По думите му, този протест на ГЕРБ в последните дни на Народното събрание, в който се включиха още Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, “Възраждане ” и “Български напредък ”, обслужва ползите на застрахователния бос Алексей Петров и проблематичната му практиката в българското обезпечаване.

“Това за мен е фрапантен образец за това каква пропаст може да се отвори сред поръчки и каузи на база на тежки зависимости и задължения, които са поемали. Това е просто един образец по какъв начин ГЕРБ доста желаят да се опишат като евроатлантическа групировка, само че когато стане дума за същинско придвижване в евроатлантическа посока, за това България не просто да декларира, че е в Европейски Съюз, а да влезе в сърцето му като стандарти, като правила, като качество на живот и на действие на институциите, изисква избрани промени от вътрешната страна, които ГЕРБ не могат да създадат. По същия метод стои въпросът с правосъдната промяна - настояват че я желаят, само че на всеки стадий вършат всичко допустимо да я провалят ”, сподели той.

“Няколко пъти съм чувал Тома Биков да споделя, че ние сме пропуснали историческия си късмет, след което стартират да ни приканват за идващ и така нататък Тази динамичност е разбираема, тъй като е ясно, че има един избран кръг тези, свързани с бъдещето на страната, по които придвижване напред без присъединяване на Демократична България не може да има. Ролята ни не е обвързвана с нашето количество, а по-скоро с обстоятелството, че ние представляваме едно генерационно изпитание на българската демократична общественост, която да подсигурява посоката на развиване на страната и обстоятелството е, че то ще бъде напред и на запад ”, добави той и увери, че всеки диалог в идващия парламент ще бъде на база съответни цели и дейности.

Съпредседателят на “Демократична България ” счита че Българска социалистическа партия от ден на ден стартира да се приближава до “Възраждане ” като позиции, да се пакетира с нея в конкуренция с нея. Отчита това като проблем за българската политическа конструкция.

Според съпредседателя на Демократична България възходящата политическа фрагментация у нас би трябвало да обърне посоката си и таман по тази причина Демократична България и Политическа партия работят за взаимно явяване на изборите, с цел да не бъдат те петото подред издание без резултат. “Смятам, че гласоподавателите ни ще оценят обстоятелството, че ние можем да се сглобяваме и да ставаме по-големи, разбирайки се с други политически обединения като Политическа партия. Нашата еднаквост не е някаква хартиена декорация, която носим на ревера си и която вятърът да духне и тя да изчезне, тъй като тя е трайна, генерационна, тъй като това сме ние самите ”, сподели Иванов, като даде за образец електоралния приръст на “Демократична България ” по време на 47-ото Народно заседание, както и признатите ограничения, препоръчани от групировката през 2022 година. против путиновата експанзия в Украйна и ограничението на съветското въздействие в България.

Христо Иванов отхвърли появилите са около напрежението с честването на Гоце Делчев настроения, че не е трябвало да подвигаме ветото над Северна Македония за начало на договарянията за еврочленство. Той подсети, че до момента в който конституцията на Северна Македония не се промени, действителни договаряния на Скопие с Брюксел няма да има. Според него България има повече благоприятни условия за въздействие с подписаното съглашение, само че външното министерство би трябвало да стартира да го ползва на доста по-широка база, тъй че обществото там да разбере, че не може да желае да бъде член на Европейски Съюз при непрекъсната омраза с българския народ, което безусловно опонира и на самата концепция за участие в Европейски Съюз.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР