Несъмнено той е един от най-богатите родни политициПроверка в имотните

...
Несъмнено той е един от най-богатите родни политициПроверка в имотните
Коментари Харесай

Слави Трифонов се тупа в гърдите, че си е платил глобата, но скри тази скандална истина!

Несъмнено той е един от най-богатите родни политици

Проверка в имотните и фирмени регистри на шоумена и водач на Има Такъв Народ – Слави Трифонов сочи, че единствено през последните няколко години, той е сключил покупко-продажби за съвсем 20 млн. лв..

За никого не е загадка, че Трифонов е измежду малцината политически водачи в страната, които изрично отхвърлят да подадат декларация за имотното си положение, която е наложителна по закон.

Наскоро Слави Трифонов се опита да излезе изсъхнал от водата, обявявайки в обществената мрежа Facebook, че не укрива информация за активите си, а отхвърля да ги заявява обществено пред КПКОНПИ, „ с цел да няма сеир “.

Бърза инспекция във фирмените регистри обаче разкрива, че шоуменът върти бизнес на стойност, надхвърляща 70 млн. лева Бизнесът се върти главно посредством титулярната компания „ Седем осми “, посредством която дълго време продуцираше шоуто си по bTV.

Дружеството е записано в София и е с капитал от 9 100 000 лв., както и непарична вноска под формата на взимане за 11 733 000 лева от американската компания „ Фулмар Ентъртейнмънт “.
Освен това политическият водач върти и офшорно сдружение „ Фулмар Трейд Линкс “, записано в американския щат Делауеър.

Запознати настояват, че точно през тази офшорка са минавали парите от дългогодишната концертна активност на учиндолеца, които не са по никакъв начин малко.
Самият факт, че Слави Трифонов има офшорни сметки самичък по себе си приказва, че фирмите му не заплащат налози в България.

Вероятно ще се съгласите, че този факт е много объркващ за политик, който непрестанно твърди, че дава благо и драго за родината си. Освен всичко друго с цялата си безочливост той се пробва да играе ролята на родолюбец.

Непряко Трифонов управлява и сдружението „ Ливър “, на което през 2009 година, титулярната му компания „ Седем осми “ отпуска 10 млн. лева в брой. И до през днешния ден остава мистерия от кое място Дългия има такава крупна сума кеш, както и защо е изхарчена тя.

Чрез сдружението му „ Седем осми “, той е и измежду крупните акционери във компания „ Микронекс “, ръководена от Бисер Димитров, Петра Петрова и Камен Каменов. Компанията е благосъстоятелност на записаната в щата Невада „ Би Еф Ай Холдинг “, държаща патенти за произвеждане на декоративни стъклописи и гипсова декорация за стена в България.

„ Микронекс “ е оценена на 55 млн. лв., а Дългия е притежател на 22 хиляди акции от нея.
„ Ливър “ пък писмено се води правоприемник на „ Килт АД “, която преди 12 години се е отделила от „ Седем осми “. Капиталът й е 43 600 000 лв. като към него има и спомагателна непарична вноска.
Официални притежатели на компанията са Румен Кирилов Шилев и Александър Димитров Найденов, по-известен като някогашния притежател на „ Олинеза “, който закупи популярност около връзката си с актрисата Елен Колева.

Трифонов е осъществил едни от най-мащабните си имотни покупко-продажби точно посредством компанията-майка „ Седем осми “, разкрива инспекцията във фирмените и имотните регистри.
Преди осем години той купува седем имота, чиято обща повърхност е над 20 декара в комплекса Делта хил край пернишкото село Кладница. По-късно върху тези земи са издигнати пет къщи, а парцелите са вкарана в апорта на комплекса.

Въпреки, че в регистрите няма отразени покупко-продажби с парцели на Трифонов, осведомени настояват, че е продал четири от къщите и е спечелил милиони.
Самият той също живее в баровския комплекс като имението му е три пъти по-голямо от това на останалите.

Слави Трифонов е притежател и на различен вкусен парцел – голяма къща, ситуирана в местността Киноцентъра, намираща се сред „ Бояна “ и „ Симеоново “.
Този парцел също е добит през 2014 година посредством апортна вноска в сдружението „ Ермитаж Есте “, което към днешна дата е в разпродажба.

Брокери правят оценка парцела на Трифонов в „ Бояна “ за над 4 млн. лева
На процедура посредством пазаруването на къщата през компания, той си е икономисал 20% от Данък добавена стойност от цената на парцела. По всяка възможност изначало е било посочено, че парцелът ще се употребява за фирмена активност, при все, че на процедура в парцела живее самият той.

Чрез фирмата-майка преди 12 години, Трифонов купува и къща в с. Драганово до Горна Оряховица в интерес на мексиканеца Хорацио Жеронимо Гонсалес-Медрано, който бе излъчен като победител в играта на шоумена „ Добре пристигнал в България “. Две години по-късно мексиканецът изчезва, а управляващите го търсят поради неплатени налози.

Сред множеството подписани имотни покупко-продажби през годините прави усещане и закупуването на апартамент в „ Драгалевци “. Сделката бе осъществена през 2009 година и бе за огромната му обич Маги.
Освен жилището в размер на 175 кв. м., той подари на Магдалена Ангелова и гараж.

Странното е, че евентуално си спомняте, че двамата се разделиха обществено през 2000 година Дългия направи опит да си я върне като й се изясни обществено в обич на един от концертите си, само че не можа да реализира триумф.

Запознати издават, че на процедура парцелът бил платен доста по-рано и там Слави Трифонов живеел с изгората си Магдалена. Когато се разделили обаче той се изнесъл от жилището, оставяйки го кавалерски на нея. По-късно по съвет на счетоводителя си, той й го трансферира.

Отново през 2009 година Слави Трифонов купува първокласен апартамент в курорта Св. Св. Константин и Елена от пловдивския олигарх Георги Гергов. Три години по-късно продава жилището на съветската звезда Филип Киркоров.

След гибелта на татко си Тодор, Слави Трифонов разпродава наследствените парцели в родното си село Тодорово. Бащината му къща отива в ръцете на рома Васил Любенов.
Несъмнено Трифонов е един от най-богатите родни политици като е значимо да отбележим, че е натрупал благосъстоянието си преди да влезе в политическия живот на страната.

Очевидно недекларирането на благосъстоянието му не е единствено за да не става публично притежание, а и да избегне заплащането на налози посредством използването на офшорни компании.
Припомняме, че наскоро той оповести, че Има Такъв Народ е върнала в държавния бюджет партийната дотация в размер на 3 755 528 лева
Източник: Уикенд
Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР