нес, в 54-ия ден от антиправителствените протести у нас, се

...
нес, в 54-ия ден от антиправителствените протести у нас, се
Коментари Харесай

54-ти ден: "Масово отваряне на очи" пред сградата на ЕК в София

нес, в 54-ия ден от антиправителствените митинги у нас, се организира акция "Масово отваряне на очи " пред постройката на представителството на Европейската комисия в София, съобщи Българска телеграфна агенция.

Причината за митинга пред постройката на Европейска комисия е неналичието на реакция от страна на евроинституциите към обстановката в България, показаха участници в събитието.

Облечени като строителни служащи, някои и с каски, те носеха плакати с предизвестие, че в страната има корупция и осведомителна табела с надпис "Оперативна стратегия "Фасадна народна власт " краде вашето бъдеще ".

"Ние не сме срещу Европейския съюз, само че желаеме да обърнем внимание на Европейска комисия къде отиват парите от еврофондовете и за усложнения достъп на дребния бизнес до тях ", споделиха протестиращи. Протестът и през днешния ден стартира с крясъци "Оставка " под звуците на тромби и вувузели.

Полицията охранява постройката на Европейска комисия и протестиращите.

Остават блокирани три съществени кръстовища в столицата - пред площада до президентството на "Княз Александър Първи ", пред университета "Св. Климент Охридски " и Орлов мост.

Очакванията на участниците в днешното събитие са най-вече протестни дейности да има на 2 септември пред някогашния Партиен дом с откриването на есенната сесия на Народното събрание.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР