“Нервен сезон, нещата започнаха добре като резервации. В един момент,

...
“Нервен сезон, нещата започнаха добре като резервации. В един момент,
Коментари Харесай

Собственик на верига хотели по Черноморието: Бг туристът никога не е бил важен за нас - малцинство е

“Нервен сезон, нещата започнаха добре като резервации. В един миг, това което чакахме като резервации в последната минута не се случваше поради новините, които идваха от Украйна ", сподели в предаването “120 минути " Веселин Данев, притежател на огромна верига хотели по Българското Черноморие.

“Основният пазар до преди няколко години бе немският по цялото Черноморие. Германците доста мощно реагират на близостта на спора в Украйна. Непрекъснато се приказва за мини и за стената на Каховка. Другата причина е логистиката. Този пазар се обслужва от български чартърни оператори, които са наети от немските туроператори ", добави той.

Данев акцентира, че над 500 000 резервации от Германия е имало в България, само че сега ще са към 100 000, което е по-малко от Чехия.

" Винаги има черни овци в стадо. Самият потребител на вести е много предразположен на такива скандалните вести за морето ни. "

“Основната част от нощувките на входящия туризъм се реализира в хотели, които са много квалифицирани. Редовно печелят интернационалните награди. Самият факт, че толкоз доста туристи идват в продължение на години би трябвало да ни приказва, че съотношението сред цена и качество е на подобаващото равнище ", изясни хотелиерът.

" Ние, за разлика от други наши сътрудници, не можем да си позволим да вдигнем с доста цените. Движим се със западноевропейска инфлация. Има покачване на цените, само че то е надалеч от покачването на разноските ".

" В момента чужденците са болшинство в нашите хотели - 2 към 3 е отношението по отношение на българите "

" Възможно е плажовете у нас да не са на концесия - това би трябвало да е ангажимент на общините. Този разход обаче би трябвало да бъде помислено по какъв начин да бъде стихотворец. Стопанисване на един плаж е сериозен ангажимент - спасители, здравно обслужване, разчистване и други "

" Няма драма с този сезон, макар апокалиптичните картини, които се рисуват. Има доста неща, които може да се създадат, само че се желае информационна тактика. Това че българските туристи са малко, не значи, че не са значими за нас. Ние като отрасъл сме подценили връзката с българския екскурзиант, защото той в никакъв случай не е бил значим за нас като % от влизащите туристи. Това отчитаме като наша неточност. Ако българският екскурзиант ни даде опция, ще го убедим в положителното съответствие цена-качетво ", добави още предприемачът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР