Нереализираните от този парламент законодателен актове и неприетите закони форсираха

...
Нереализираните от този парламент законодателен актове и неприетите закони форсираха
Коментари Харесай

Проучване: 60% от българите казват, че има нужда от нови партии, различни от сегашните

Нереализираните от този парламент законодателен актове и неприетите закони форсираха публичните настроения и настройки преди изборите. Това сподели пред Радио " Фокус “ Лидия Йорданова, притежател и шеф на организация " Екзакта Рисърч Груп “.

Последното проучване на организацията си е сложило за цел да заключи резултатите от работата на 48-то Народно събрание, това, което са основали законотворците и водачите на главните партии в Народното събрание през последната седмица на това Народно събрание, разясни Йорданова. Това е съвпаднало и с някои съществени събития, като ескалацията на връзките ни с РСМ.

" Бих споделиха, че е рядко срещано в досегашната ни социологическа процедура ниско утвърждение и невисок авторитет. Над 84% от пълнолетните българи не утвърждават неговата работа и постигнатите резултати.Това рефлектира и върху рейтинга на политиците. Спада утвърждението в тяхната работа. Те са оценени като законотворци, а не толкоз като водачи ", уточни Йорданова.

" Няма водач на партия, който да не се оказва зависим на наклонността на ерозията на тези политици. Най-малки загуби търпят Борисов и Янев, по разнообразни аргументи. Ниска оценка за политиците. Не бива да ни учудва фактът, че сега не малко българи желаят да има нови партии. 60% споделят, че България има потребност от нови партии, разнообразни от сегашните, добави политологът.

По думите ѝ, изборите на 2 април ще се решат от оценките на хората за това кой има най-голяма виновност за несъстоялите се държавни управления. Социологическите проучвания на " Екзакта Рисърч Груп “ сочат, че от ден на ден хора сега считат, че виновността на ГЕРБ е по-малка от тази на Продължаваме Промяната.

" Партията, която е първа е ГЕРБ, в нейния резултат няма изненада и смяна към този момент повече от година. Това е един междинен резултат, който се удостоверява. ГЕРБ влиза със самочувствие в тази акция и упования да се показа добре. В партията настъпват и позитивни промени ", уточни Йорданова.

За коалиция сред Политическа партия и Демократична България хората не дават отговор в проучванията, а сочат поотделно и двете. Подобна коалиция занапред ще се легализира.

В идващия парламент се чака да влязат 6 партии, сподели още политологът. Очаква се политическият възел да се развърже обаче едвам наесен, а не на тези избори, добави Йорданова.

Тя бе безапелационна,че проучването, което са създали не е платено и нито една партия и през последните 7 години нямат контракти за национално проучване.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР