Неразбирателство сред партньорите, стоящи зад кабинета Денков-Габриел“ във връзка с

...
Неразбирателство сред партньорите, стоящи зад кабинета Денков-Габриел“ във връзка с
Коментари Харесай

Петър Илиев разтърси БНР: Асен Василев е обидчив! Не приемат ли бюджета, ще подаде оставка

Неразбирателство измежду сътрудниците, стоящи зад кабинета „ Денков-Габриел “ по отношение на бюджета, както и интервенция от страна на президента Румен Радев, могат да доведат до раздробяване на „ сглобката “, излиза наяве от коментар на финансовия кореспондент Петър Илиев.
„ Ако не бъде бюджетът на Асен Василев, той ще си подаде оставката “, сподели Илиев пред БНР. Според него нито един финансов министър не би преглътнал да му пренаписват бюджета, който предлага.
„ Асен Василев е самолюбив, обидчив и има избрани месиански възгледи за себе си “, добави журналистът.
„ Вие да сте чули човек, който в миналото се е занимавал с бюджет, който да каже, че тази макрорамка на този бюджет е свястна? Политиката на финансовия министър е доста ясна – първичният напор беше да обезпечи изборна база на цялото формирование, в което той взе участие, след което главната му задача беше да усилва непрекъснато покупателната дарба и паричния оборот – посредством нарастване на минимална заплата и на пенсии “, проучва още Илиев.
Относно плановете на общините, които влизат в бюджета, журналистът означи, че като общество може и да разберем по какъв начин „ плановете на тези, които би трябвало, минават в цялостен размер “ за сметка на други.
„ Ако президентът е решил тотално да нанесе някакви вреди на сглобката или да я разклати, той ще се възползва оптимално от 14-дневния период и ще влезем в новата година без гласуван бюджет “, посочи Петър Илиев във връзка със заканата на президента да наложи несъгласие върху Закона за държавния бюджет.
„ През държавния бюджет не би трябвало да се вземат решение политически несъгласия “, безапелационен бе той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР