Неравномерното разпределение на ваксините срещу COVID-19 може да доведе до

...
Неравномерното разпределение на ваксините срещу COVID-19 може да доведе до
Коментари Харесай

Себастиан Курц: Несправедливото разпределение на ваксини може да превърне някои държави от ЕС в страни втора класа

Неравномерното систематизиране на имунизациите против COVID-19 може да докара до разделяне сред страните от Европейския съюз. Това предизвести канцлерът на Австрия Себастиан Курц в изявление за немския народен всекидневник Die Welt.

Курц означи, че „ не можем да сме заинтригувани от това разривът в Европейски Съюз, с оглед обсега на имунизациите по отношение на популацията, да се усилва от ден на ден и повече, по този метод сътворяваме държави-членки на Европейски Съюз от „ втора класа “.

Към сегашния миг доставката на ваксини в Европейски Съюз, съгласно думите на Курц, не се прави по едно и също време и не е пропорционална на популацията на обособените страни, а се прави с оглед поръчаното количество. Поради това някои страни ще могат да реализират стаден имунитет в края на май, до момента в който други - не по-рано от есента или даже в края на годината.

Австрийският канцлер назова това „ мощно политически въпрос “ и разгласи, че има намерение да повдигне въпроса на онлайн срещата на върха на Европейски Съюз, която ще се организира на 25-26 март. Срещата, която ще се концентрира върху справедливото систематизиране на имунизациите, се организира по искане на Австрия, България, Латвия, Словения и Чешката република. Също по този начин е належащо управлението на Европейски Съюз да сътвори механизъм за разпространяване на ваксини съразмерно на популацията.

Курц има вяра, че е допустимо да съществуват секрети съглашения сред фармацевтични компании и длъжностни лица в Брюксел за предпочитаното разпространяване на препаратите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР