Неработеща щитовидна жлеза е състояние, при което тялото изпраща определени

...
Неработеща щитовидна жлеза е състояние, при което тялото изпраща определени
Коментари Харесай

Симптоми при проблем с щитовидната жлеза

Неработеща щитовидна жлеза е положение, при което тялото изпраща избрани сигнали. Затова е значимо да знаете кои са тези предупредителни знаци.

Щитовидната жлеза и нейната функционалност

Въпреки че е дребна жлеза в гърлото, щитовидната жлеза е виновна за производството на значим хормон, който контролира метаболизма, температурата и сърдечната периодичност в нашето тяло.

Чувство на горест или меланхолия

Твърде дребното хормони могат да повлияят на равнищата на серотонин, което ви кара да се чувствате слаби и е по-вероятно да изпитвате меланхолия. От друга страна, прекомерно многото хормони могат да причинят безпокойствие или нервност.

Постоянна унесеност

Според експертите това е задоволителна тревога, с цел да потърсите помощ и да ревизирате дали щитовидната ви жлеза работи, както би трябвало.

Запек

Ако постоянно страдате от запек, той може да бъде породен от нарушаване в производството на хормони на щитовидната жлеза, което с изключение на всичко друго забавя и храносмилането. Според специалисти това е един от трите най-чести признаци за проблем с тази жлеза.

Косопад и суха кожа

Ако страдате от суха кожа и чести сърбежи, това може да е симптом на дисфункция на щитовидната жлеза. Освен това, косата ви може да е прекомерно суха и ноктите ви да се чупят.

Внезапно наддаване на килограми

Това е един от главните признаци при неработеща щитовидна жлеза.

Вижте още: Маска за здрава коса и бърз напредък

Мускулна болежка

Ако изпитвате инцидентно изтръпване в ръцете, дланите, стъпалата или ходилата, това може да се дължи на проблеми с щитовидната жлеза. Това е по този начин, тъй като дефицитът на хормони с течение на времето може да докара до увреждане на нервите, които изпращат сигнали от мозъка към останалата част от тялото, което води до необяснима мускулна болежка.

Постоянно виене на свят

Ако непрекъснато изпитвате замаяност, която с времето става все по-интензивна, това може да е обвързвано с щитовидната жлеза. В случай на проблеми, това може да затрудни концентрацията или да сътвори проблеми с паметта.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР