Непубликувани годишни финансови отчети, плащания по симпатии и огромен управленски

...
Непубликувани годишни финансови отчети, плащания по симпатии и огромен управленски
Коментари Харесай

СКАНДАЛЪТ СЕ РАЗГАРЯ! Бивш управител на МБАЛ Велинград алармира за управленския хаос в болницата! Д-р Асен Малинов: Не исках да бъда „кукла на конци“ на Чешмеджиев

Непубликувани годишни финансови доклади, заплащания по благосклонности и голям управнически безпорядък царят в общинската болница

„ Запознавайки се с действителната реалност открих изострен кадрови недостиг, преструване на осъществяване на трудовите отговорности, безконтролно отношение към директната работа и още куп нередности. За малко време осъзнах, че съм поканен, с цел да бъда " КУКЛА НА КОНЦИ ", която да извършва решенията на доктор Чешмеджиев. При това положение на нещата визията ми за подсилване и стабилно развиване на болничното заведение беше невъзможна за осъществяване. Затова с голямо облекчение одобрих без съмнение авансово квалифицираната и поднесена от доктор Чешмеджиев оставка, необяснимо за какво съпроводен от лицето Гергана Владимирова, нямаща нищо общо с МБАЛ, също така, че нейният брачен партньор е изпълнявал строително ремонтни работи без да е спечелил социална поръчка “.
С тези думи на отчаяние стартира писмото си във фейсбук някогашният шеф на МБАЛ доктор Асен Малинов, заемащ поста единствено 2 месеца, във връзка скандалните разкрития за източване на лечебното заведение през коронавирус средства, отстраненият му от Общинския съвет в града шеф доктор Иван Динев поради злоупотреби и продължаващото ръководство в сянка на доктор Жеко Чешмеджиев – някогашен шеф на МБАЛ Велинград, отхвърлен от поста си след прокурорска инспекция.

Публикуваме писмото на доктор Малинов, оповестено във фейсбук страницата му без редакторска интервенция.

Следя с интерес сагата с МБАЛ ВЕЛИНГРАД, едно, заради прочувствената ми обвързаност към този край (през 1969г. карах първия си стаж там, когато ТЯ БЕШЕ ЧУДЕСНА ЛЕЧЕБНИЦА, НАИСТИНА ДАВАЩА ЗДРАВЕ), и заради професионалния ми интерес на краткотрайно някогашен шеф. За подобен бях поканен от някогашния шеф доктор Чешмеджиев, чийто мандат беше скандално преустановен заради систематични фалшификации.

Заварих доста неприятно финансово положение, изострен кадрови недостиг, плетора от шуро баджинащина и вопиюща непросветеност на тъй наречените " ГЛАВЕН СЧЕТОВОДИТЕЛ " Русев, който по всякакъв начин укриваше същинското финансово положение на болничното заведение. Тресавището беше доста надълбоко - непубликувани годишни финансови доклади, никакви публични поръчки, заплащания по благосклонности - голям управнически безпорядък, гравитиращ в едно извънредно значимо нещо - СИСТЕМНО НЕИЗПЪЛНЕНИЕ НА ДЕЛЕГИРАНИЯ МЕСЕЧЕН БЮДЖЕТ, което на елементарен език значи изострен дефицит на средства. Ултра парадоксално е, че избавителният пояс се явява Ковид пандемията заради характерния метод на заплащането на регистрираната активност от НЗОК.

Запознавайки се с действителната реалност открих изострен кадрови недостиг, преструване на осъществяване на трудовите отговорности, безконтролно отношение към директната работа и още куп нередности. За малко време осъзнах, че съм поканен, с цел да бъда " КУКЛА НА КОНЦИ ", която да извършва решенията на доктор Чешмеджиев. При това положение на нещата визията ми за подсилване и стабилно развиване на болничното заведение беше невъзможна за осъществяване. Затова с голямо облекчение одобрих без съмнение авансово квалифицираната и поднесена от доктор Чешмеджиев оставка, необяснимо за какво съпроводен от лицето Гергана Владимирова, нямаща нищо общо с МБАЛ, също така, че нейният брачен партньор е изпълнявал строително ремонтни работи без да е спечелил социална поръчка.

За голямо мое удивление на мое място беше определен доктор Динев, който до този миг изпълняваше длъжността шеф на медицинския център. Публична загадка е, че доктор Динев е идвал епизодично в центъра, тъй като действителната му работа е била в София. Поради това и финансовите резултати на медицинския център са плачевни. Необяснимо за какво Общинският съвет избира за болничен шеф човек, който е потвърдил с бездействието си и не заинтересоваността си своята управническа отпадналост. Веднага ми се обясни обстановката, че това изцяло устройва доктор Чешмеджиев, който действително продължава да ръководи болничното заведение, само че не с грижа на добър собственик.

На тази болница разчитат за лекуване към 50 000 индивида. За да стане същинска ЛЕЧЕБНИЦА, трябват съществени промени, здрава управническа ръка, съчетана с мъдрост, познания и управнически умения и доста, доста работа. Печелившата формула е " МЕСТЕН, СВЕСТЕН И ИЗВЕСТЕН ", човек с ЛИДЕРСКИ КАЧЕСТВА, на който да има вяра целият колектив и той да бъде заслужен за това доверие.
свързани новини29202на 25.11.2021
От мен - триумф в това мъчно начинание!





Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР