Непропорционалните мерки, с които се очаква да се съберат допълнително

...
Непропорционалните мерки, с които се очаква да се съберат допълнително
Коментари Харесай

Пари в бюджета или фалити - хазартът търси диалог с парламента и здрав разум

Непропорционалните ограничения, с които се чака да се съберат в допълнение средства за хазната, ще се окажат пагубни за доста компании от сектора и това ще докара само до понижение на постъпленията от бранша в бюджета в средносрочен и дълготраен проект, както и банкрути и изгубени работни места в бранша. Това оповестиха от Асоциация на игралната промишленост в България, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Игралната промишленост в България е бранш, който се развива в контролирана среда от повече от 25 години. Това е промишленост, която дава принос в икономическото развиване на страната, обезпечава десетки хиляди работни места, вкарва задгранични вложения в стопанската система и води до софтуерно развиване на българските производители на игрално съоръжение и програмен продукт.

Динамиката в развиването на промишлеността постанова смяна в регулациите, което е разбираемо и всички нови правила прецизно се съблюдават от участниците в бранша. Разбираемо е и актуализирането на таксите, само че би трябвало да се даде рационален период за събирането им, сподели Ангел Ирибозов, ръководител на УС на Асоциация на игралната промишленост в България.

Според браншовата организация нереалистичните периоди, които са сложени за внасянето на новите такси ще слагат фирмите в неспособност да ги заплатят, а това от своя страна ще докара до неспособност за осъществяване на заложените в плана за държавен бюджет цели. „ Налагането на нови, оказващи съществено внимание върху цялостен един бранш на стопанската система законодателни промени, посредством внасянето им в последния миг от депутати е неприятна процедура, която не следва да се практикува. Законодателно решение, признато без публично разискване и оценка на въздействието му върху бизнеса, ще принуди доста уредници в бранша да прекратят активността си, заради опасност от банкрут или лишаване на лицензи, а по този метод средства в Държавния бюджет няма да постъпят “, добави още Ангел Ирибозов. Той изясни, че за промишлеността е чест средствата, събрани от повишените такси да бъде разходвани за финансиране на обществени действия, да се отпускат на лечебни заведения, детски градини, за просвета, за образование, само че с цел да се случи това би трябвало да се зададат правилни и реалистични периоди, както и рационална методология за събирането им. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР