Неприятна случка сполетя семейство в столицата.Събота, часът е 16:45. Атина Христова

...
Неприятна случка сполетя семейство в столицата.Събота, часът е 16:45. Атина Христова
Коментари Харесай

Нямаше почти никакъв въздух: Семейство заседна в асансьор в София

Неприятна преживелица сполетя семейство в столицата.

Събота, часът е 16:45. Атина Христова е в компанията на мъжа си, техен общ приятел и шестмесечното им бебе. Те решават да минат през неотдавна ремонтирания подлез на Румънското посолство и да се възползват от основаното ново оборудване за колички - асансьорите. 

" Влязохме заедно в асансьора, който да ни качи от страната на цар Иван Асен II ", споделя дамата. Именно тогава асансьорът е затънал, откакто е подскочил внезапно малко след тръгването си.

" Буквално бяхме заклещени в тази дребна железна кутийка с външна температура 36 градуса по отношение на телефона ми, вътре се усещаше като най-малко 40 и нямаше съвсем никакъв въздух. Според това, което виждахме през дребните отвори на вратата, бяхме някъде в средата на шахтата и моята клаустрофобия се ускори оптимално ", признава дамата.

Последвало е позвъняване към дежурния механик, който им е дал отговор, че ще му отнеме близо час да стигне до асансьора. 

" Няколко пъти натъртих, че сме с малко бебе (не знам до каква степен сте наясно, само че бебетата могат да прегреят за секунди и това може да докара до тежки усложнения) ", отбелязва още Атина.

След диалога с техника, заседналите в асансьора звъннали и на тел. 112. Оттам са им предложили да изпратят пожарна кола, само че в следствие им съобщили, че не е по опциите им, в случай че няма потребност от незабавна здравна помощ.

" Та останахме все по този начин заклещени и варящи се в дребната алуминиева кутийка, миришеща на урина и наподобяваща пещ. Все отново техникът се появи след половин час и освобождавайки ни стартира да ни крещи и да се възмущава за какво сме употребявали въпросния асансьор, в случай, че той е предопределен за възрастни хора и самотни майки с деца. След като го попитахме каква би била разликата, в случай че бях заседнала сама с бебето, той стартира да крещи, че изобщо не е за прилагане.

Моят зов към съгражданите е - апелирам, внимавайте и по-добре не използвайте въпросните асансьори!

Трайчо Трайков - кмет на регион „ Средец “, знам, че ремонтът завърши преди почти два месеца и може би е прекомерно рано за такива повреди. Бихте ли могли да обърнете внимание на компанията за спомагателна инспекция?

Благодарим на техника за бързата реакция и че въпреки всичко ни освободи след половин час ", завършва обявата си Атина Христова.

Атина Христова добави в мненията под обявата си, че в асансьора не е имало бутон за директна връзка с механик, което е проблем за хората, които не носят в себе си мобилно устройство, посредством което биха могли да осъществят връзка с механик.



Снимки: Атина Христова
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР