Неприятен обрат ни готви времето след разкошната събота, на която

...
Неприятен обрат ни готви времето след разкошната събота, на която
Коментари Харесай

Времето ни играе номера. Неприятен обрат

Неприятен поврат ни готви времето след луксозната събота, на която ще се радваме през днешния ден.  Времето ще е прелестно – слънчево и топло, с температури до 24 градуса.

След обяд обаче облачността ще стартира да се усилва и изначало в Западна, а до вечерта и в Централна България ще превали временен дъжд. Възможно е да прегърми. Ще духа слаб, в Източна България - до сдържан, югозападен вятър, след обяд в Дунавската низина ще се ориентира от северозапад, заяви Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
-->
Преобладаващите оптимални температури ще са сред 19° и 24°, в София - към 20°.

През нощта против неделя превалявания ще има и на изток, вятърът в съвсем цялата страна ще се ориентира от северозапад и с него ще стартира да прониква студен въздух. 

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Сутринта тук-там ще бъде с ниска облачност или мъгла, а вечерта облачността, междинна и висока, ще се усили и през нощта ще превали временен дъжд. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са 9°-12°. Температурата на морската вода е 9°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, единствено в най-северните региони - 3 бала.

В планините преди обяд ще е най-вече слънчево. След обяд облачността от запад ще се усилва и места, изначало в масивите в Западна България, а до вечерта и в Централна, ще има превалявания от дъжд, по най-високите върхове на Рила и Пирин - от сняг. Възможно е да прегърми. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 14°, на 2000 метра - към 7°. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР