Непрестанна кашлица, болки в гърлото, температура и втрисане повалят болните

...
Непрестанна кашлица, болки в гърлото, температура и втрисане повалят болните
Коментари Харесай

Ковид се маскира като респираторен вирус

Непрестанна кашлица, болки в гърлото, температура и настинка повалят болните за 4-5 дни в последно време. Симптомите може да се объркат с тези на респираторния вирус, само че след изработен тест се оказва коронавирус.

“Слава богу, коронавирусната зараза към момента е от тези разновидности, които се предават доста елементарно, само че протичат по-леко и множеството хора нямат потребност от болнична помощ. Преминава за няколко дни ”, разяснява основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев пред

За “скрития ” коронавирус, който всеобщо стои зад привидната простуда или вирус, алармират читатели. Увеличението на инфектираните с Коронавирус обаче се удостоверява и от данните на Единния информативен портал. 191 са новите случаи за през вчерашния ден от направени 1 546 теста. Това значи, че

делът на позитивните проби е 12%

Ръст на инфектираните се следи през последните няколко дни, откакто през лятото имаше по десетина, а в някои дни и по нула регистрирани случая. Последните високи стойности на Коронавирус са засечени през май, когато 173-ма са дали позитивен резултат.

Същевременно със 123 повече са болните с остри респираторни болести за седмица, сочат данните на Националния център по заразни и паразитни заболявания. В интервала 4-10 септември

те са 821, а през идващите седем дни броят им е повишен до 944

Междувременно новият вид на Коронавирус Пирола към този момент е в Гърция. Здравното министерство там установи внезапно повишаване броя на пациентите в болница. На този декор гърците все по-често пътуват и пазарят с защитни маски.

Според някои медици пирола е по-заразен от познатия омикрон.

Очаква се провокираната от него зараза да протича релативно леко, без висок риск от затруднения.

Новият вид потегля от Израел, в Европа първо бе засечен във Англия и Франция. Освен в Гърция, за защитни средства към този момент приканват съседите и в Северна Македония.

Там пък носенето на маски в лечебните заведения е целесъобразно поради подварианта ерис.

Заразени са 112 пациенти, а в инфекциозната клиника в Скопие се лекуват седем души - най-вече възрастни със съпътстващи болести.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР