Непрекратено участие в търговско дружество от избрания за кмет на

...
Непрекратено участие в търговско дружество от избрания за кмет на
Коментари Харесай

ВМРО внасят жалба срещу решение на казанлъшката ОИК заради кмет на ДПС 

Непрекратено присъединяване в комерсиално сдружение от определения за кмет на с. Копринка, община Казанлък, Кенан Шакир Саид е причина на следващия ден от ВМРО-БНД да внесат тъжба до Административния съд в Стара Загора против решение на Общинската изборна комисия (ОИК) в Града на розите. Това оповестиха войводите днес на конференция в Стара Загора. 
„ Кметът не е подал в период заявление за овакантяване от своята компания, а тя продължава да работи и след встъпването му в служба. Затова е сезирана ОИК, която съгласно Закона за локалното самоуправление и локалната администрация (ЗМСМА) би трябвало да вземе решение за отстраняването на Саид и да премине към нови избори ", обясни националният представител от Вътрешна македонска революционна организация Александър Сиди. С гласовете на ГЕРБ и Движение за права и свободи обаче изборната комисия не го е отстранила и причините за решението й не са отразени в протокола. 
Войводите са безапелационни, че законът би трябвало да се съблюдава без значение кой от коя политическа партия е определен. Сиди разяснява, че в ръководещата коалиция имат кардинални сделки да се работи съгласно програмата за ръководство на страната, направена от ГЕРБ и Обединените патриоти, и не схващат за какво на локално равнище това става по различен метод. " Вероятно локалният интерес е по-силен. Надяваме се, че в случай че има някакви сделки, те са в интерес на българските жители, а не в интерес на тясно партийни ползи ”, заключи Сиди. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР