Неправителствената организация "Спаси София" ще поиска оставката на столичния кмет

...
Неправителствената организация "Спаси София" ще поиска оставката на столичния кмет
Коментари Харесай

Протестиращи ще поискат днес оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова


Неправителствената организация "Спаси София " ще изиска оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова с протестно шествие под надпис "#ДанчеСлез - Протест за изцяло творчество ". Протестът ще стартира в 13 ч. от Министерския съвет, като ще премине по бул. "Дондуков ", ул. "Г. С. Раковски " и ще доближи до постройката на Столичната община.

Организаторите показаха, че мотив за недоволството са некачествените поправки, замърсяването на въздуха, неуспехите в региона на градския и велосипедния превоз, презастрояването на София и заличаването на архитектурното завещание.

"Независимо от вашите съответни проблеми, цели или квартал, в който живеете, дано покажем на Йорданка Фандъкова, че от дълго време пристигна времето да се вслуша в нашите проблеми и да отбрани правото ни да живеем в здравословен, резистентен и прелестен град. А в случай че тя не е подготвена да го стори - тогава заедно да извикаме Данче, слез ", пишат уредниците в страницата на основаното за митинга събитие във "Фейсбук ".

"Време е тези, чиито заплати плащаме, да се захванат за работа и да ги заслужат ", споделят още от "Спаси София ".

В събота (24 ноември) кметът Фандъкова разяснява настояванията им, като съобщи, че звучи несериозно или политически да се желае оставката й за всичко. "Предизборната акция стартира, някои от главните политически сили към този момент я оповестиха. Това следва да го гледаме, само че ще продължим да си вършим работата ", добави тя. /Дневник
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР