Неправителствената организация Хюман райтс уоч призова Украйна да спре да

...
Неправителствената организация Хюман райтс уоч призова Украйна да спре да
Коментари Харесай

Human Rights Watch към Украйна: Спрете да нарушавате правата на руските военнопленници

Неправителствената организация " Хюман райтс уоч " прикани Украйна да спре да нарушава правата на съветските военнопленници, съобщи Франс прес.

" Украинските управляващи би трябвало да спрат да разгласяват в обществените мрежи видеозаписи с съветски военнопленници, изключително когато те биват унижавани или заплашвани ", се споделя в изказване на " Хюман райтс уоч ".

" Подобно отношение към военнопленниците е нарушаване на отбраните, планувани от Женевските конвенции " по въпросите на интернационалното филантропично право, акцентира неправителствената организация.

Украйна популяризира видеозаписи на съветски военнопленници, принудени да показват разкайване за дейностите си. Тези дейности на украинските управляващи бяха разкритикувани и от Международния комитет на Червения кръст, който напомни, че отношението към военнопленниците би трябвало да бъде почтително.

" Задължението военнопленниците да бъдат защитавани от публичното любознание и да не бъдат подлагани на заплашване и унижения е част от условието за човешко отношение към тях ", съобщи " Хюман райтс уоч ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР