Неподготвени за движение при зимни условия шофьори блокираха планинските проходи

...
Неподготвени за движение при зимни условия шофьори блокираха планинските проходи
Коментари Харесай

Блокаж на проходите в Родопите! Ето какво се случва

Неподготвени за придвижване при зимни условия водачи блокираха планинските проходи в Смолянска област. Снегът по високите елементи е сред 15 и 18 см, написа Actualno.com. Заради закъсали леки и тежкотоварни коли са въведени ограничавания на придвижването с вериги през проходите Превала и Пампорово, сподели зам.-областният шеф на Смолян Адриан Петров.

На Пампорово 4 автомобила с износени гуми са блокирали пътя от бензиностанцията към комплекса. Наложило се профилираните служби за отбрана на популацията да ги издърпват. „ Заради това се вкараха там ограничавания. По същия метод един тежкотоварен камион ТИР закъса на прохода Превала и за дълго време поради него там обстановката беше много комплицирана. В момента са въведени рестриктивните мерки за прохода Превала и Пампорово. Все още е наложително придвижването с вериги на всички коли. През Рожен, през Батак-Доспат и през Девин – Михалково е неразрешено придвижването на товарните коли с ремаркета и с полуремаркета “, уточни Петров.

Той сподели, че от Агенция „ Пътна инфраструктура “ на огромното светлинно табло след Асеновград са изписали тази информация. Водачите още там може да прочетат, да си вършат сметка по какъв начин е оборудван автомобилът им и дали да не престават към Смолян.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР