Неотдавнашното проучване на Binance показа все по-голямо приемане на криптовалутите

...
Неотдавнашното проучване на Binance показа все по-голямо приемане на криптовалутите
Коментари Харесай

Европа вярва в бъдещето на криптовалутите според ново проучване на Binance

Неотдавнашното изследване на Binance сподели все по-голямо приемане на криптовалутите в Европа, което акцентира възходящата интеграция на цифровите активи в публичните правила.

Информацията сочи, че европейците са привлечени от крипто пазара заради фактори като висока възвръщаемост, децентрализация и нововъведения съгласно изследване, извършено с лица от четири европейски страни – Франция, Италия, Испания и Швеция.

Според резултатите впечатляващите 73% от жителите на Европа показват оптимизъм за бъдещето на криптовалутите.

Освен това в отчета се твърди, че 55% от участниците употребяват криптовалута за ежедневни покупки, а 10% вземат участие в ежеседмични крипто заплащания.

Това съответствува с световните трендове, защото отчетите сочат доста повишаване на броя на притежателите на криптовалути в международен мащаб, като до декември 2023 година той ще доближи 580 милиона.

Макар че към края на 2022 година световното приемане означи спад, частично дължащ се на срутва на огромната крипто борса FTX през ноември 2022 година, напоследък се следи незабравим растеж.

За това възобновление способстват няколко фактора. По-специално, на 10 януари Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища на Съединени американски щати (SEC) утвърди 11 заявки за спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF), като добави легитимност на промишлеността и ускори доверието на пазара.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР