Неотдавнашният скок в стойността на Биткойн (BTC) донесе облекчение на

...
Неотдавнашният скок в стойността на Биткойн (BTC) донесе облекчение на
Коментари Харесай

Започва ли Уолстрийт да гледа по-сериозно към Биткойн?

Неотдавнашният скок в цената на Биткойн (BTC) донесе облекчение на участниците на пазара. От IntoTheBlock обаче допускат, че този скок е повлиял и на по-широкия стопански пейзаж, изключително в Съединени американски щати.

В обява от 20 октомври IntoTheBlock проучва съответно спада на американските облигации. В обявата се преглежда и отражението му върху ликвидността на Биткойн.

Американските облигации, наричани нормално държавни облигации, са държавни дългови скъпи бумаги с закрепен лихвен % и матуритет от 20 до 30 години. Според прозренията тези облигации сега претърпяват най-значителната ликвидация в историята си. Понастоящем 20-годишните им резултати отразяват намаляване от 19.14%.

Това е довело до неосъществени загуби, възлизащи на стотици милиарди долари, заради неубедителното показване на тези скъпи бумаги. Освен това през последния месец профилът на дълга на Съединени американски щати набъбна до $604 милиарда в резултат на обезценяването на облигациите.

IntoTheBlock приключи оценката си за въздействието върху стопанската система на Съединени американски щати, заявявайки:

Едновременно с това спадът на облигациите наподобява е преимущество за Биткойн . Ветераните от Уолстрийт, които са склонни най-вече към обичайните активи, в този момент насочват вниманието си към криптовалутата. Тази смяна е явна и в отчета за вложенията в цифрови активи от 16 октомври.

По-рано тази седмица CoinShares регистрира трето следващо седмично нарастване на капиталовите артикули, свързани с Биткойн. Този напор донесе $260 милиарда на годишна база.

Това нарастване допуска, че от ден на ден вложители се доверяват на представянето на BTC през идващите месеци, изключително откакто вложенията в алткойни бяха значително подценени. Това нараснало внимание към Биткойн обаче не докара до повишение на записаните такси.

Към момента на писане на публикацията таксите, регистрирани от блокчейна на Биткойн през последните седем дни, са намалели с 293%. Това демонстрира по-малък размер на транзакциите спрямо миналата седмица.

Що се отнася до волатилността, през последните 30 дни BTC показва по-малка волатилност от облигациите, макар репутацията си на мощно волатилен актив. Съществуват съответни аргументи за стабилността, на която се радва Биткойн в последно време. Един от факторите, които способстват за това, е възходящият оптимизъм на пазара във връзка с евентуалното утвърждение на спот ETF за Биткойн.

Друг фактор е непоколебимата ангажираност, демонстрирана от дълготрайните притежатели на монетата. Понастоящем почти 80% от притежателите на Биткойн са запазили притежанията си в продължение на най-малко шест месеца. Ако тази наклонност се резервира с наближаването на халвинг събитието на Биткойн, има възможност да станем очевидци на постигане на нови върхове от BTC през идващите месеци.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР